Generatorul de ozon a fost creat pentru a răspunde nevoii primordiale de a respira un aer curat, fie că este vorba despre aerul din locuință, din mașină, din spitale, hotel sau din orice alt spațiu închis. Ozonul este una dintre cele mai puternice substanțe antimicrobiene din lume, ce are rolul de a distruge în proporție de 99,9% pesticidele, microorganismele, bacterii și virusuri.
Care este rolul unui generator de ozon?
Un generator ozon profesional va steriliza aerul din încăperile generoase oferind posibilitatea de a inspira un aer curat, îndepărtând astfel răspândirea microbilor. Acesta generează câteva kilograme de ozon pur pe oră, în timp ce modele mai vechi produc doar câteva grame. Alegerea acestora trebuie făcută în funcție de dimensiunea spațiului în care sunt amplasate și sunt ideale pentru a realiza un proces de dezinfectare totală.
Cele mai multe modele dispun de un timer rotativ cu ajutorului căruia se poate selecta timpul de funcționare. Acestea lasă în urmă un aer proaspăt și elimină cu desăvârșire mucegaiurile și mirosurile neplăcute.
Există mai multe tipuri de generatoare ozon casnice și de uz industrial. Cele casnice produc o cantitate mică de ozon iar cele de uz industrial generează o cantitate mare în timp scurt. Există și unele modele care nu sunt influențate de factori precum temperatura sau umiditate. Acestea își păstrează randamentul neschimbat chiar și în condiții de mediu instabile.
Generatoarele de uz industrial cu plasmă rece, funcționează bine și la temperaturi și umiditate ridicată. Așadar, chiar dacă sunt mai scumpe sunt extrem de eficiente.
Alte aspecte care trebuie luate în considerare sunt: consumul de energie, materialul din care sunt confecționate și întreținerea.
Generatoarele de ozon folosite în scop industrial
Generatoarele de ozon folosite în scop industrial vor avea un consum mai mare de energie decât cele casnice. Prin urmare, modelele convenționale vor reuși să purifice aerul dintr-o cameră sau din autoturism în aproximativ o oră, fără să consume foarte mult.
Materialul din care este realizat generatorul influențează aspectul estetic dar și prețul de achiziție. Cele mai ieftine sunt cele din plastic dur sau aluminiu, în timp ce cele mai scumpe și mai estetice sunt cele din inox. Dacă ești interesat atât de funcționalitate, cât și de design cu siguranță le vei alege pe cele de inox, dar dacă vrei să funcționeze bine și să aibă un preț mai rezonabil optează pentru cele din aluminiu.
În ceea ce privește mentenanța, cele mai multe modele nu au nevoie de o întreținere specială. Acestea se curăță ușor de către orice utilizator, fără să fie nevoie de instruire specială. Totuși, modelele inovative au nevoie de intervenția unui profesionist pentru a înlocui o piesă.
Înainte de a achiziționa un astfel de produs, încercați să citiți păreri despre generatorul de ozon. Unii utilizatori vă pot oferi cele mai interesante informații despre aceste produse.
Care sunt prețurile ozonificatoarelor?
Ozonificatoarele care au prețurile cele mai ridicate folosesc plasma rece pentru a genera ozon. Mai există și generatoare de ozon cu apă sau electrolitice, ce funcționează folosind apă din sursă de oxigen. Aceste ultime modele sunt ideal de folosit în domeniile industriale.
Generatorul de ozon va fi mai eficient dacă funcționează în condiții optime. Cantitatea de ozon produsă este invers proporțională cu nivelul de temperatură și umiditate. Dacă aparatul este amplasat într-un spațiu cu temperatura și umiditate mare nu va oferi randamentul dorit și va prezenta un risc de defecțiuni destul de mare.
Dacă temperatura este mai mare de 35 de grade, ozonul se descompune mult mai repede în oxigen, iar gradul de eficiență scade simțitor. Dacă spațiul este umed și cald, ideal de folosit ar fi generatorul de ozon cu UV. Acestea nu sunt afectate de acești factori și dau randament maxim chiar și în condiții instabile.
Având la dispoziție toate aceste informații vei putea alege cel mai bun generator de ozon.