Zece probleme de sanatate pe care o banana le poate rezolva

bananeBananele nu sunt doar delicioase ci si foarte bune pentru starea generala de sanatate, gratie compozitiei de nutrienti. Sunt bogate in potasiu (aproximativ 400 mg), ceea ce contribuie la o buna functionare a sistemului nervos si a muschilor. Nu au grasimi sau colesterol si contin in jur de 110 calorii.

De asemenea, gratie fibrelor, ofera protectie in fata unor boli. In randurile de mai jos gasiti zece probleme de sanatate pe care o banana le poate rezolva mai bine decat medicamentele:

1. Bananele contin un volum optim de carbohidrati care se transforma in zahar si confera, astfel, energie pentru buna functionare a muschilor. Este motivul pentru care ai sa vezi multi sportivi cu o banana in mana.

2. Sunr bogate in aminoacizi; acest lucru contribuie la starea de bine si reducerea stresului. Magneziu si calciu protejeaza impotriva depresiei.

3. Bananele sunt bogate in calciu si contin putin sodiu, ceea ce este uimitor pentru sanatatea inimii si, de asemenea, ajuta in tratamentul hipertensiunii arteriale.

4. Mananca o banana pe zi pentru a imbunatati memoria.

5. Bananele sunt pline de fier, care creste nivelul hemoglobinei si ajuta in tratarea anemiei.

6. Mananca mai multe banane pentru a regla productia de hormoni.

7. Bananele sunt foarte bune pentru femeile gravide, deoarece ajuta la alinarea greturilor de sarcina si mentin un nivel echilibrat de zahar in sange.

8. Acest fruct creeaza un strat special in stomac si reduce riscul de ulcer gastric. Bananele regleaza, de asemenea, productia de acizi in stomac.

9. Bananele contin sase vitamine, care sunt esentiale pentru tinerea sub control a nivelului de glucoza din sange.

10. Prin consumul unei banane, dimineata, previi constipatia; efectul se datoreaza continutului ridicat de fibre.