Uleiul de jojoba previne deteriorarea celulelor si are rol terapeutic

Uleiul de jojoba previne deteriorarea celulelor si are rol terapeutic

57
0
DISTRIBUIȚI

ulei de jojobaExtras dintr-un arbust nativ din deşertul Mojave, acest ulei are numeroase întrebuinţări, mai ales în industria cosmetică, fiind o adevărată binecuvântare pentru ten.

loading...

Uleiul de jojoba este unic fata de alte uleiuri obtinute din seminte deoarece este structural si chimic similar cu sebumul uman, produs de glandele sebacee ale pielii. Uleiul pur are o culoare aurie, stralucitoare, in timp ce uleiul prelucrat de jojoba este clar si transparent. Are o durabilitate indelungata, deoarece este un lichid relativ stabil, nu va oxideaza usor si nu va rancezi.

Uleiul de jojoba este non-toxic, non-comedogenic si non-alergenic, fapt ce inseamna ca nu va astupa porii si nu va provoca reactii alergice. De asemenea, nu este iritant, astfel incat poate fi folosit in siguranta in jurul ochilor si pe piele. In plus, nu ofera senzatia de piele grasa atunci cand este aplicat pe tegumente, asa cum se intampla in cazul altor tipuri de uleiuri.

Bogat in vitamina E

Uleiul de jojoba contine mai multe tipuri de tocoferoli intalniti in compozitia vitaminii E, cunoscuta pentru rolul sau pozitiv in mentinerea sanatatii pielii.

Previne deteriorarea celulelor

Antioxidant puternic, acest ulei protejeaza ceulele de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.

Efect antibacterian

Uleiul de jojoba are o deosebit de puternica actiune antibacteriana, putand fi folosit ca fungicid pentru a controla inmultirea mucegaiului. In plus, multe bacterii, precum stafilococul auriu si ciuperca candida albicans, nu se pot reproduce si mor cand vin in contact cu el.

Efect hidratant

Acest tip de ulei este deseori folosit in tratamentele cosmetice si in cele pentru infrumusetare, intrucat este extrem de hidratant.

Demachiant eficient

Intrucat uleiul de jojoba nu este iritant pentru ochi si nici nu provoaca alergii, poate fi folosit cu succes pe post de demachiant.

Balsam pentru buze si de par

Datorita proprietatilor sale intens hidratante, uleiul de jojoba este ideal pentru tratarea buzelor uscate si pentru mentinerea sanatatatii parului, hidratand scalpul si ajutand la prevenirea matretii.

Bun pentru barbierit

Uleiul de jojoba poate ajuta la prevenirea iritatiiloe cauzaye de lama de ras, asigurand un barbierit fin si confortabil si dand un aspect catifelat pielii.

Ulei pentru masaj

Uleiul de jojoba este recomandat si pentru masaj datorita rolului sau non-comedogenic, deoarece impiedica aparitia comedoamelor. Totusi, pentru a se obtine un ulei alunecos pentru masaj, ar fi indicat sa se amestece cu un alt tip de ulei.

Rol terapeutic

Uleiul de jojoba poate fi folosit ca adjuvant in tratarea psoriazisului, eczemelor, dermatitelor, neurodermitelor, acneei, arsurilor solare si durerilor articulare.