Trucuri pentru a scapa de mucegai repede si definitiv

cum-sa-scap-de-mucegaiEste mult mai sănătos să foloseşti produse naturale pentru curăţenie. Vei respira un aer mai curat, iar lucrurile din casă vor avea o viaţă mai lungă. Iată câteva trucuri pentru a scapa de mucegai repede si definitiv.

1. Geamurile se pot curăţa cu oţet, cu lămâie şi hârtie de ziar sau cu glicerină. Cu oţet. Pentru un vaporizator de 1 l ai nevoie de 750 ml de apă călduţă şi 25 ml de oţet alb. Vaporizezi pe geam şi ştergi cu o cârpă moale. Vei alunga şi insectele! Cu suc de lămâie şi hârtie de ziar. Amestecă într-un vaporizator suc de lămâie cu apă caldă. Ia o foaie de ziar şi mototoleşte-o, apoi îmbib-o cu amesecul de mai sus şi freacă bine geamurile. Glicerină. Ca să nu se aburească geamurile, varsă câteva picături de glicerină pe un ciorap vechi de nailon şi apoi freacă-le cu el. Astfel, praful nu se va fixa pe geam, iar sticla nu se va aburi.
2. Praful de pe mobilă se poate înlătura fără substanţe poluante. Şi în acest caz glicerina este utilă. Pune 1 l de apă într-un castron, adaugă o lingură de glicerină şi amestecă. Înmoaie un burete, timp de 5 minute, stoarce-l şi lasă-l să se usuce. Apoi, şterge mobila cu el.

3. Gresia se curăţă cu oţet şi bicarbonat de sodiu. Toată grăsimea va dispărea! Pune în 3 l de apă caldă două linguri de bicarbonat de sodiu şi două de oţet. Pentru o aromă deosebită poţi adăuga şi 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Apoi şterge cu un mop toată gresia. Vei elimina murdăria şi microbii

4. Elimină mucegaiul de pe ferestre. Umiditatea şi condensul pot duce la apraiţia mucegaiului pe marginile ferestrelor. Trebuie imediat înlăturat, fiindcă are efecte nocive asupra respiraţiei. Cum scapi de el? Îmbibă un burete cu apă caldă şi apoi pune pe el bicarbonat de sodiu. Freacă partea atacată de mucegai şi apoi curăţă bine cu o cârpă umedă.

5. Înviorează covorul. O dată pe an e bine să cureţi covorul şi să-i împrospătezi culorile. Iată cum procedezi: aspiră bine covorul în sensul firelor de păr; pune într-un pahar de apă două linguri de sare şi sucul de la o lămâie şi amestecă bine; înmoaie o cârpă în amestec şi freacă bine covorul; lasă să acţioneze toată noaptea şi aspiră din nou covorul a doua zi.