Trifoiul rosu previne cancerul si combate depresia

ceai trifoi rosuTrifoiul rosu este una dintre putinele plante care contin substante cu rol asemanator estrogenului, contribuind esential in lupta contra infectiilor si in reglarea hormonala la femei.
Trateaza virozele respiratorii
Tusea, bronsitele, raceala si gripa sunt principalele infectii respiratorii in tratarea carora ceaiul de trifoi rosu isi aduce o contributie crescuta. Si crizele de astm pot fi “potolite” cu acest remediu la indemana, ieftin si foarte eficient.
Rezolva problemele hormonale ale femeilor
Trifoiul rosu contine o substanta cu rol asemanator estrogenului in organism, de aceea, fitoterapeutii considera ca ceaiul din aceasta planta poate fi util in rezolvarea principalelor probleme hormonale la femei, in special odata cu intrarea la menopauza: bufeuri, dereglari menstruale etc.
Combate problemele digestive
Ceaiul de trifoi rosu este un adjuvant important in tratarea diareei, dar si in reglarea tranzitului intestinal lent, avand efect terapeutic asupra sistemului digestiv.
Intareste sistemul imunitar
Trifoiul rosu este o planta bogata in vitamine si minerale cu rol esential in intarirea sistemului imunitar si in protejarea organismului de boli si infectii. Este indicat in curele imunostimulatoare tinute in sezonul rece.
Combate stresul si depresia
Trifoiul rosu are un efect puternic in redarea echilibrului prihoemotional. Substantele din planta actioneaza asupra sistemului nervos central si indeparteaza consecintele pe care stresul si oboseala le au in starea ta de spirit. Combate tristetea, depresia si iti readuce echilibrul emotional in viata ta.
Previne cancerul
Trifoiul rosu lupta eficient impotriva malignizarii celulelor si tesuturilor. Principalele tipuri de cancer pe care le previne sunt cel endometrial, la femei, si cel de prostata, la barbati.
Contraindicatii pentru consumul de ceai de trifoi rosu
Tratamentele sau curele cu ceai de trifoi rosu sunt contraindicate femeilor insarcinate, persoanelor care iau anticoagulante sau urmeaza tratamente cu salicilati, din cauza riscului de hemoragii.