Tratamente surprinzatoare cu aspirina pentru ingrijirea pielii

aspirinaAspirina este unul dintre cele mai cunoscute și folosite analgezice, fiind folosită pentru calmarea durerilor de cap, controlarea febrei, precum și ca anticoagulat.

Nu în ultimul rând, aspirina are proprietăți incredibile în ceea ce privește îngrijirea și frumusețea pielii: elimină acneea datorită acțiunii sale antiinflamatoare și cicatrizante, exfoliază, diminuează petele și elimină toate impuritățile tenului.

Iată câteva tratamente surprinzătoare cu aspirină pentru îngrijirea pielii!

Mască exfoliantă cu aspirină

Aspirina are acțiune exfoliantă, astfel că ajută la eliminarea celulelor moarte și îmbunătățește textura pielii. În plus, medicamentul înlătură excesul de grăsime și reduce porii măriți care generează puncte negre.

Ingrediente: 3 aspirine și 3 linguri de apă caldă.

Preparare: Se pisează aspirina și se amestecă energic cu apa caldă până la dizolvarea completă.

Metoda de aplicare: În primul rând, se curăță bine tenul, apoi se aplică tratamentul masând pielea prin mișcări circulare ușoare (se evită zona ochilor). Se lasă să acționeze 5-10 minute, apoi se clătește fața cu apă călduță.

Aplică tratamentul 1-2 ori pe săptămână dacă ai tenul normal sau gras sau o dată pe săptămână, în cazul unui ten uscat.

Mască cu aspirină și lămâie

Masca cu aspirină și lămâie este recomandată persoanelor care suferă de acnee, pete sau cicatrici greu de eliminat. Combinația de lămâie și aspirină are acțiune astringentă și purificatoare, eliminând bacteriile care provoacă acnee.

Ingrediente: 3 aspirine și suc proaspăt de lămâie.

Preparare: Se pisează aspirina și se amestecă energic cu sucul de lămâie.

Metoda de aplicare: Amestecul se aplică pe tenul curat, insistând pe zonele cu acnee. Se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță.

Mască cu aspirină, iaurt și miere

Această mască facială oferă beneficiile unui peeling, întrucât atenuează coșurile, elimină petele și cicatricile provocate de acnee. În plus, combinația de aspirină, iaurt și miere creează un produs hidratant și revigorant, care diminuează semnele de îmbătrânire și îmbunătățește tonusul pielii.

Ingrediente: 5 aspirine, 1 linguriță de miere și 1 lingură de iaurt natural.

Preparare: Se pisează aspirina și se amestecă cu mierea și iaurtul până se obține o pastă omogenă.

Metoda de aplicare: Se înmoaie un prosop în apă fierbinte și se aplică pe fața curată pentru a deschide porii, astfel încât să pătrundă masca. Apoi, se usucă tenul și se aplică masca în strat subțire. Se lasă 20-30 de minute și se îndepărtează cu apă călduță, după care se aplică o cremă hidratantă.