Tratamente pentru cosuri facute acasa

cosuriUn stil de viaţă dezechilibrat, cu stres, somn insuficient, alimentaţie haotică, se transpune imediat pe faţă prin apariţia coşurilor. Alte cauze ale acneei sunt dezechilibrele hormonale, bacteriile, predispoziţia genetică pentru seboree (exces de sebum). Dermatologii recomandă ca faţa să fie spălată cu un săpun cu pH neutru, iar pielea să fie protejată cu mare grijă. Nu folosi prosoape aspre şi nu-ţi atinge faţa cu mâinile. Regiumul alimentar este şi el important. Consumă multe fructe şi legume şi evită alimentele grase, prăjite sau dulciurile.

Tratamente pentru coşuri, făcute acasă: feliuţe de roşii Roşia este un aliat de nădejde contra coşurilor. Plină de minerale şi vitamine antioxidante, roşia aplică pe piele are proprietăţi astringente, antiinfecţioase, antiseptice şi cicatrizante. Se utilizează sub formă de mască. Se taie o roşie în feliuţe subţiri, care se aplică pe faţă 20 de minute. Apoi se clăteşte faţa din abundenţă cu apă călduţă, se curăţă tenul în profunzime cu un săpun blând, cu pH neutru, care menţine echilibrul pielii. Se repetă procedura timp de opt zile.

Tratamente pentru coşuri, făcute acasă: ulei esenţial din arbore de ceai sau oţet de vin Pentru a scăpa de coşuri inflamate şi puncte negre, se tamponează zonele respective cu o compresă îmbibată cu puţin ulei esenţial din arbore de ceai, cu remarcabile proprietăţi dezinfectante. Repetă tratamentul de mai multe ori pe zi până când coşurile se usucă şi dispar. Dacă nu ai la dispoziţie acest ulei, îl poţi înlocui cu oţet de vin sau cu o feliuţă de lămâie cu care tamponezi uşor zona respectivă. Atenţie! Aceste remedii se folosesc doar pe zone limitate, acolo unde au apărut coşurile, nu pe întreaga faţă.

Tratamente pentru coşuri, făcute acasă: mască dezinfectantă O dată pe săptămână poţi aplica o mască dezinfectantă. Se amestecă două linguri de argilă, cu zeama de la o jumătate de lămâie, două picături de ulei esenţial de mentă, o picătură de ulei esenţial de arbore ceai. Se aplică masca pe zona T, adică frunte, nas, bărbie, şi pe regiunile unde apar frecvent coşuri. Evită cu atenţie conturul ochilor. După ce ai lăsat să acţioneze 10 minute, poţi curăţa tenul cu apă călduţă.