Tratamente naturiste cu hrean verde

hreanTratamente naturiste cu hrean verde

Hreanul este o plantă legumicolă care se folosește cu succes în bucătăriile din toată lumea, dar – datorită numeroaselor proprietăți benefice pentru organism, este utilizat și ca plantă medicinală.

Spune adio migrenelor!

Migrenele ți-au schimbat viața și nu știi cum să mai scapi de ele? Poți apela cu încredere la frunze de hrean verde. Trebuie să le bați puțin, apoi să le aplici pe frunte. Fă acest lucru în fiecare seară, timp de 3 săptămâni și, cu siguranță, durerile de cap vor fi doar o amintire.

Totodată, această plantă te poate ajuta să scapi de durerile de rinichi. Se știe că sunt unele dintre cele mai îngrozitoare dureri. Ce trebuie să faci? Prepară o turtă de grâu cu hrean ras și oțet. Pune-o pe zona lombară și prinde-o cu ajutorul unui brâu. Ține așa timp de 15 minute. Repetă procedura în fiecare zi, până scapi de dureri.

Uiți de durerile de dinți

Durerile de dinți îți afectează activitățile de peste zi? Mergi rapid la un stomatolog, iar dacă nu reușești să ajungi în timp scurt, remediul cu hrean poate fi de ajutor. Fierbe 200 de ml de vin roșu. În timp ce vinul încă este pe foc, adaugă două lingurițe de hreah ras. Bea acest amestec, pentru ca durerile de dinți să scadă în intensitate.

Pe de altă parte, hreanul este un adevărat remediu și în cazul paradontozei. Iată ce trebuie să faci:  mestecă hrean crud, dat prin răzătoare, în fiecare dimineață.

Scapă rapid de febră!

Hreanul scade și febra. Tot ce trebuie să faci este să pui într-o cană apă fierbinte și să adaugi hrean ras. Lasă 7 minute la infuzat, apoi bea această licoare.
Te ajută să respiri mai ușor

Această plantă s-a dovedit un remediu excelent și în cazul rinitei cronice. Dacă și tu vrei să nu mai ai nasul înfundat, consumă 4 lingurițe pe zi de hrean ras.

Ameliorează durerile articulare

Nu mai știi ce să faci să scapi de durerile articulare? Aplică o cataplasmă cu hrean crud, ras fin atâta timp cât nu apare senzația de arsură pe zona afectată.