Tratamente naturiste cu armurariu pentru ficat si digestie

Tratamente naturiste cu armurariuTratamente naturiste cu armurariu, o plantă cu efecte curative folosită de mai bine de 200 de ani pentru sănătatea ficatului. Seminţele de armurariu conţin silimarină, un antioxidant cu proprietăţi antiiflamatorii şi anticancerigene care previne afecţiunile ficatului şi ale vezicii biliare.

Alimentaţia bogată în grăsimi, consumul excesiv de alcool, administrarea de medicamente pe termen lung şi poluarea sunt factori care duc la îmbolnăvirea ficatului. De asemenea, medicii spun că şi creierul joacă un rol important în dezvoltarea afecţiunilor hepatice. Potrivit acestora, tristeţea profundă, mania ori starea de dezgust poate duce la o deteriorare a celulelor ficatului.

Ficatul este văzut ca o uzină imensă de procesare a tuturor acestor factori dăunători, iar în lipsa unui sprijin, el se îmbolnăveşte şi precede numeroase probleme de sănătate, începând cu tulburările de coagulare a sângelui, ciroză şi ajungând până la insuficienţa renală.

Tratamente naturiste cu armurariu pentru ficat, digestie şi reglarea glicemiei

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că armurariul este un veritabil detoxifiant natural, împiedicând degradarea celulelor hepatice. Silimarina pe care o conţine această plantă contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, dar ajută în acelaşi timp la redobândirea tonusului psihic. Studii suplimentare au arătat că silimarina are un efect de reducere a nivelului de colesterol, poate ajuta la recuperarea după leziunile hepatice alcoolice şi combate riscul apariţiei calculilor biliari.

Pacienţii cu diabet pot folosi această plantă pentru a-şi regla nivelul glicemiei iar persoanele care suferă de tulburări digestive se pot bucura în aceeaşi măsură de beneficiile acestei plante binefăcătoare, datorită substanţelor cu efect de reglare a tranzitului intestinal. Armurariul mai este recomandat şi în afecţiunile infecţioase, contra oboselii, a migrenelor sau a sângerărilor nazale. Preparatele cu armurariu se administrează sub formă de decoct, infuzie, pulbere sau tinctură, conform specificaţiilor de pe eticheta produsului şi, de preferat, la recomandarea medicului.