Tratamente naturale pentru insuficienta cardiaca

insufiecienta cardiaca

Tratamente naturale pentru insuficienta cardiaca

În insuficiența cardiacă, inima nu mai poate asigura debitul sanguin necesar către organe și țesuturi, iar  acestea nu mai primesc cantitatea necesară de oxigen și de substanțe nutritive. Câteva remedii cu legume țin afecțiunea la distanță.

Simptome specifice

Cauzele afecțiunii sunt diverse, de la boli congenitale la hipertensiune arterială și îngustări ale arterelor care irigă inima. Cele mai frecvente simptome sunt senzația de sufocare (dispnee), pulsul accelerat, tusea pe timp de noapte sau la efort, umflarea picioarelor, oboseala.

Amestec cu ceapă și miere

Contra insuficienței cardiace cu edeme, poți folosi și un ceai diuretic cu ceapă și miere. Ai nevoie de 100 g ceapă, 50 g miere, 200 ml apă. Curăță ceapa și fierbe-o 5 minute în vas acoperit, la foc mic. Lasă la răcit, stoarce, strecoară, adaugă miere în lichidul rămas. Amestecă și bea călduț seara, la culcare, în cure îndelungate. Ceaiul este contraindicat celor cu ulcer gastro-intestinal și cu hiperaciditate gastrică.

Cură cu ceai de hrean

Foloește frunze și flori de hrean, proaspete (50 g) sau uscate (25 g), la o cană cu apă. Fierbe-le câteva minute în vas acoperit, lasă-le să se răcească, stoarce-le bine, strecoară. Amestecă lichidul rezultat cu miere și pune în vas cu închidere ermetică, la rece. Ia zilnic trei linguri pe zi, câte una după mesele principale. Fă tratamentul lunar, câte 2 săptămâni în fiecare lună.

Preparat cu hrean și miere

Utilizează următorul preparat, pentru prevenirea îngustării vaselor de sânge: amestecă bine și lasă la macerat o ceașcă de miere de tei cu o lingură de hrean dat pe răzătoare. Ia câte o linguriță pe zi, 30 de zile. Fă două astfel de cure pe an, în lunile aprilie și octombrie.

Remediu cu suc de roșii

Roșiile sunt un excelent tonic cardiovascular. Alege roșii de grădină, bine coapte, sănătoase. Spală-le, scoate codițele, scurgele, trece-le prin mașina de tocat sau prin storcător. Bea un pahar zilnic, în cure cât mai lungi.

Ce stil de viață adopți

Cum nu există un tratament care să vindece complet boala, stilul de viață sănătos este foarte important. Renunță la fumat, încearcă să slăbești. Respectă orarul meselor, dă prioritate legumelor și fructelor, înlocuiește carnea grasă cu cea de pește, dă prioritate grăsimilor vegetale bune (ulei de măsline extravirgin) în dauna celor animale. Nu mânca excesiv de sărat, evită prăjelile și bea suficiente lichide. Ai voie un pahar de vin pe zi – dar nu mai mult. Fă mișcare.