Tratament naturist pe baza de echinaceea

echinaceeaDisplazia cervicala este o schimbare in structura si functionarea celulelor din mucoasa colului uterin, care poate conduce la dezvoltarea cancerului colului uterin. Din acesta cauza, adesea, este numita stare precanceroasa.

Termenul de stare precanceroasa (sau modificari precanceroase) ar trebui sa fie inteles nu in sensul ca exista deja cancer ci in sensul ca, in urmatorii cativa ani, fara tratament, displazia poate degenera in cancer de col uterin.

Cauza principala a displaziei colului uterin este infectia cu tipuri oncogene de papillomavirus uman (HPV). Din cele aproximativ 100 de tipuri ale acestui virus, cunoscute in prezent, displazie si cancer de col uterin pot provoca doar tulpinele 16, 18, ​​31, 33, 45, 51, 52, 56, 58 si 59.

Femeile care vor sa trateze aceasta conditie prin remedii naturiste pot sa apeleze la echinaceea. Stephen Buhner mentioneaza in cartea sa „Antibiotice din plante”: „Echinaceea poate corecta cu usurinta chiar si displaziile de grad trei. De cate ori se aplica echinaceea direct pe celulele anormale, acestea tind sa revina la normal relativ rapid, atata timp cat tratamentul este temeinic si consecvent. Nu am vazut alta planta care sa se apropie macar de precizia echinaceei din acest punct de vedere”.

Autorul recomanda aceasta planta in cazul unui rezultat anormal la testul Papanicolau – pe langa dispazii, testul Pap poate evidentia si o infectie cu candida sau trichomonas.

Supozitoare pentru displazia cervicala

Macinati pudra radacina de Echinaceea angustifolia, amestecati cu glicerina vegetala pana capata consistenta moale a aluatului de biscuiti, amestecati cu destul de multa faina integrala de grau pentru a-i da consistenta elastica a aluatului de paine, formati supozitoare si congelati.

Mod de administrare: Aplicati un supozitor in fiecare seara (inainte de culcare), si impingeti-l pana inspre cervix.
A doua zi, spalati bine cu ajutorul irigatorului in care ati pus 15 ml de tinctura de matreata-bradului/galbenele in 475 ml apa (altfel resturile se vor scurge pe timpul zilei). Repetati tratamentul timp de 14 zile.

Tot pentru frotiu Papanicolau anormal sunt recomandate si radacinile celorlalte specii de echinaceea si galbenelele, preparate identic.