Tetrodotoxina te transforma in zombi

zombieZombi este persoana care și-a pierdut forma de conștiință și umanitate, adoptă un comportament violent, care poate deveni contagios pentru persoanele cu care vine în contact. Termenul zombi își are originea în cultura haitiană și înseamnă spirit. Creaturile zombi au capacitatea de a ucide persoanele asupra cărora s-au făcut vrăji. Zombi este un mort reanimat, un mort viu, care sub influența unui vrăjitor, poate să execute cele mai înspăimântătoare comenzi ale vrăjitorilor.

În timpul deportației lor, africanii din vestul Africii au adus cu ei ceea ce se cheamă voodoo.
În 1937, scriitorul american, Zora Hurston, merge în Haiti pentru a studia un caz, devenit celebru. Este vorba de Felicia Mentor, moartă în 1907, dar care timp de 30 de ani după moartea sa, a apărut sub formă de zombi.

Scriitorul susține că un zombi este o persoană manipulată de un preot și care se află sub influența unor droguri puternice. În timpul în care victima se află între viață și moarte, este îngropată timp de 24 de ore. După această perioadă, cadavrul este deshumat, i se administrează un lichid și sub incantațiile unor preoți vrăjitori se transformă în zombi. Din acel moment, va executa toate comenzile date de preotul vrăjitor.
Un zombi nu vorbește, scoate gemete. Se hrănește cu carne umană, emană un miros urât și pielea sa prezintă bube și plăgi.

Un zombi nu poate fi omorât decât împuşcat în cap. Alte leziuni sau răni pe care le are nu-l afectează.
Cercetătorii de la Universitatea New Mexico au creat artificial o celulă care este moartă dar totuși trăiește. Tehnica prin care s-a obținut o astfel de celulă este relativ simplă. Celula a fost îmbrăcată într-o crustă de siliciu, care a permis celulei să fie vie în interior, cu toate că, în exterior au fost create condiții ca ea să moară.

Celula a fost supusă la 400 de grade Celsius și a început să se dezintegreze. În interior, sub crusta de siliciu au rămas o replică tridimensională a mineralului și spirala ADN-ului celular. Celula a fost numită celul zombi. Experimentul a demonstrat că în ciuda condițiilor la care este supus exteriorul unei celule, siliciul a protezat interiorul, în care funcțiile vitale s-au păstrat. Specialiștii americani susțin că o persoană devine un zombi cu ajutorul unei toxine care se află într-o specie de pește, numit pește balon. Din acest pește și din pulbere de oase umane se realizează ceea ce haitienii numesc boko.

Se administrează unei persoane sănătoase această otravă și după scurt timp, aceasta va intra într-o comă profundă, bătăile inimii fiind insesizabile. Victima este îngropată pentru 24 de ore, după care este deshumată și i se administrează ceea ce haitienii numesc datura. Această substanță va transforma persoana într-un zombi. Începând cu anul 2004, în Haiti au fost interzise aceste practici, însă există mulți vrăjitori voodoo care apelează în continuare la aceste practici. Aproape în toată zona rurală din Haiti, aceste practici se pun în aplicare, autoritățile fiind depășite de acest fenomen.

Tetrodotoxina este substanța obținută din toxina peștelui balon, induce simptomele unei morţi aparente. Creierul suportă leziuni majore, situație care face ca persoana readusă la viață să devină un zombi. Haitienii sunt mari specialiști în ceea ce înseamnă obținerea de otrăvuri din plante și animale. Statisticile arată că în Haiti, moartea prin administrarea tetrodotoxinei, ocupă locul doi, după moartea prin împușcare.

Ceea ce noi, europenii, credeam că este o ficțiune, se dovedește că în Haiti este o realitate. Zombii există! Un alt mit a căzut!