Sucul de coriandru si menta trateaza acneea

Trateaza acneeaCoriandrul este o sursa importanta de antioxidanti sub forma vitaminelor si a uleiurilor volatile (borneol, pinen, linalool, cineol etc.), dar si de fibre care ajuta digestia, flavonoinde care intaresc valentele antioxidante ale plantei: quercitina, rhametina sau apigenina despre care studii recente arata ca ar avea rol in prevenirea cancerului. minerale ca potasiu, calciu, mangan, fier si magneziu. Frunzele de coriandru au un continut ridicat de vitaminele A, C si K si vitamine din complexul B.
De asemenea, este cunoscut faptul ca menta echilibreaza pH-ul pielii. Acest lucru ajuta in echilibrarea productiei de sebum din piele. In plus, capacitatile astringente, antiseptice si antiinflamatorii ale mentei pot ajuta la ameliorarea acneei, punctelor negre, eruptiilor cutanate si pielii inrosite.
O lingurita de suc de coriandru amestecata cu un strop de praf de (sofran indian) este un remediu foarte bun contra punctelor negre. Amestecul se pune pe fata dupa o curatare in profunzime, in fiecare seara inainte de culcare. Sucul de menta se utilizeaza in acelasi fel ca si cel de coriandru.