Sucul acidulat declanseaza astmul

bautura acidulataObișnuiești să bei sucuri carbogazoase? Află care sunt cele mai periculoase efecte pe care le au aceste băuturi asupra corpului.

1.Declanșează astmul
Benzoatul de sodiu care se găsește în compoziția băuturilor carbogazoase reduce nivelul de potasiu din corp. În plus, studiile arată că o cantitate mare de benzoat de sodiu în corp declanșează apariția urticariei, a eczemelor și chiar a astmului.

2. Duc la apariția problemelor renalePe lângă benzoatul de sodiu, sucurile carbogazoase conțin în cantități mari și acid fosforic, care a fost asociat cu apariția problemelor renale, în special a pietrelor la rinichi.

3.Dizolvă smalțul dinților

Cantitățile mari de zahăr și de acid din compoziția sucurilor carbogazoase au un impact negativ și asupra smalțului dinților. Acidul fosforic crește și riscul osteoporozei, din cauză că odată cu transferul lui în urină, se pierde și calciul, un mineral important pentru menținerea sănătății oaselor.

4.Cresc riscul apariției afecțiunilor cardiace

Majoritatea sucurilor acidulate conțin sirop de porumb bogat în fructoză, un îndulcitor care a fost asociat cu mai multe probleme de sănătate. Printre cele mai periculoase se numără sindromul metabolic, o afecțiune care crește riscul apariției diabetului, dar și a bolilor cardiovasculare.

5.Pot afecta sistemul reproducător

Sticlele în care sunt depozitate sucurile carbogazoase conțin o substanță cunoscută sub denumirea de bisfenol-A care este cunoscut pentru efectul său negativ de a produce dereglări hormonale. Din această cauză, există un risc mare ca fertilitatea să fie afectată, mai ales în cazul femeilor.