Solutie pentru infrumusetare, vaselina cosmetica

vaselinaSolutie pentru infrumusetare, vaselina cosmetica

Vaselina este un derivat al petrolului, foarte des utilizat în industria cosmetică ca ingredient de bază pentru majoritatea produselor de îngrijire și înfrumusețare: creme, rujuri, glosuri, etc. Lipsită de conservanți și chimicale, vaselina în stare naturală face minuni pentru buze, piele sau gene, fiind recomandată de medicii dermatologi.

Reprezentând un nou concept în domeniul industriei cosmetice de la noi, vaselina este un amestec de hidrocarburi saturate obținute din purificarea reziduurilor de la distilarea petrolului, care nu face altceva decât să ne mențină pielea frumoasă, hidratată și strălucitoare. Fiind un produs mineral, vaslina cosmetică prezintă avantajul de a nu conține conservanți și alte substanțe chimice cu efecte nocive asupra pielii, precum toate celelalte produse cosmetice procesate, care o conțin.

O putem găsi în toate farmaciile, având aspectul unei mase albe, omogene, fără miros, fără gust, grasă la pipăit și care nu râncezește. Nu este absorbită de piele și acționează doar la suprafața acesteia.

Beneficiile vaselinei pentru frumusețe sunt incredibile, putând fi folosită cu succes ca demachiant, bază de machiaj, dar și ca produs de îngrijire și hidratare al pielii și al buzelor. Iată câteva dintre beneficiile acestui produs miraculos care are grijă de frumusețea ta, menite să vă convingă să-l încercați:

1. Beneficii pentru ten

Vaselina cosmetică poate fi folosită cu succes seara, după demachiere, într-un strat foarte subțire pentru a hidrata epiderma. Aplică vaselină cu mișcări circulare pe obraji – pielea își va menține hidratarea naturală. Singurul caz în care nu este recomandat acest produs este cel în care ai tenul gras. Totodată, vaselina este o binecuvâtare în materie de demachiere, putând să suplinească cu grație loțiunile demachiante, mai ales în cazul demachierii zonei din jurul ochilor. Aceasta lasă pielea lipsită de impurități. Dacă demachiantul tău obișnuit te ustură, vaselina nu intră în ochi și nici nu irită pielea sensibilă. Poți înlocui și baza de machiaj a ochilor cu puțină vaselină. Întinde un strat subire pe pleoape, după care aplică fardul. Vei obține un luciu perfect, dar și o fixare de durată!

Este de real folos și în îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Amestecă în palmă vaselină cu sare de mare sau zaț de cafea și masează-ți viguros tot corpul. Vei îndepărta astfel celule moarte ale pielii, iar aceasta va ramâne fină și curată. Intră apoi în duș și clătește-te. După duș poți folosi puțină vaselină ca unguent pentru genunchi, călcâie sau coate sau pentru alte zone în care pielea este foarte uscată.

Dacă pielea ta a avut de suferit de pe urma expunerii îndelungate la soare, te poti baza pe ajutorul vaselinei. Aceasta are puterea de a calma și tratea arsurile solare.

2. Beneficii pentru gene

Un alt beneficiu al vaselinei este acela că ajută la regenerarea, alungirea și îndesarea genelor dacă este utilizată seara, timp de cel puțin 2 săptămâni, acționând asemenea uleiului de ricin. După ce te demachiezi, aplică vaselină pe gene cu o periuță spălată de rimel sau cu un bețișor de urechi.

3. Beneficii pentru buze

Dacă îți dorești buze protejate și perfect hidratate, indiferent de temperatură, poți renunța fără griji la balsamul de buze plin de chimicale și conservanți, apelând la un strat subțire de vaselină. Nu doar că vei avea niște buze moi și catifelate, lipsite de inesteticele “cojițe”, dar buzele tale vor avea și un luciu plăcut, natural. Este soluția ideală iarna, când balsamurile obișnuite de buze nu dau randament.

4. Beneficii pentru unghii

Datorită texturii sale onctuase, vaselina hidratează cuticulele. Aplică pe marginea unghiei puțină vaselină pentru a evita ca oja să nu depășească conturul; chiar dacă l-ai depășit se poate șterge mai ușor dacă ai aplicat vaselină.

5. Beneficii pentru pielea sensibilă a bebelușilor

Vaselina acționează ca o barieră de protecție între scutec și pielea bebelusului, prevenind iritațiile pielii. Tot cu ajutorul vaselinei se previne ca șamponul să nu intre în ochișorii copiilor, doar aplicând puțină vaselină pe sprâncene.