Simptomele maladiei Alzheimer, memoria se degradeaza

AlzheimerBoala Alzheimer este o afectiune in care celulele nervoase din creier se deterioreaza, ceea ce face dificila transmiterea corespunzatoare a semnalelor catre acest organ. Simptomele maladiei Alzheimer sunt greu de perceput initial, insa cei ce pot dezvolta boala au probleme cu memoria si gandirea, fapt ce ingreuneaza activitatile zilnice.

Care sunt simptomele bolii Alzheimer? La cele mai multe persoane cu maladia Alzheimer, boala progreseaza lent, pe o perioada de cativa ani. Simptomele nu pot fi observate imediat, dar membrii familiei pot tine cont de urmatoarele simptome comune.

Memoria si gandirea se degradeaza. Persoanele au dificultati in a-si aminti lucruri sau a retine noi informatii. In etapele ulterioare ale bolii, se produc pierderi de memorie pe termen lung, ceea ce inseamna ca nu isi pot aminti informatiile personale, cum ar fi locul de nastere, domiciliul, ocupatia, sau numele membrilor apropiati ai familiei. Starea de confuzie si dezorientare.

Persoanele cu boala Alzheimer se pot pierde atunci cand sunt singuri si nu sunt capabili sa-si aminteasca unde sunt sau cum au ajuns acolo. Nu pot recunoaste locuri si situatii familiare anterior. De asemenea, nu pot identifica chipurile oamenilor cunoscuti sau nu pot sti chiar ce an este. Uitarea. Persoanele care sufera de maladia Alzheimer pot uita unde au pus lucrurile utilizate zilnic, cum ar fi pahare, un aparat auditiv, cheile, etc. Ei pot pune, de asemenea, lucruri in locuri ciudate, cum ar fi uitarea ochelarilor in frigider.