Remediul naturii pentru infectii, harbuzul

Remediul naturii pentru infectii, harbuzul

Unul dintre cele mai bune fructe de care poți să beneficiezi în această perioadă este pepenele roșu. Sărac în calorii, bogat în apă, minerale, vitamine, consumat frecvent va proteja vasele de sânge și va menține colesterolul în frâu.

Licopenul, cel mai bun antioxidant

Având un nivel crescut de licopen și citrulină, pepenele va reduce stresul oxidativ și inflamațiile apărute în corp, ținând în același timp la distanță formarea celulelor canceroase.

Un studiu realizat în China, a scos la iveală faptul că persoanele care obișnuiesc să consume pepene roșu pe toată perioada verii au un risc mult mai scăzut de a dezvolta formațiuni canceroase.

Citrulina, substanță ce se regăsește mai ales în coaja pepenelui ajută considerabil la relaxarea vaselor de sânge, în felul acesta circulația sangvină fiind mult mai benefică, irigând mai bine organele mai ales cele genitale, stimulând funcția sexuală la ambele sexe.

Remediul naturii pentru infecții

În cazul în care te confrunți cu inflamații ale articulațiilor sau cu o imunitate scăzută, pepenele este un adjuvant în tratarea acestor probleme.

Datorită conținutului de potasiu, consumul lui previne formarea calculilor renali, reducerea concentrației de acid uric din sânge, este un bun diuretic favorizând și scăderea în greutate, mai ales are un aport de peste 90% apă. În felul acesta previne deshidratarea, iar vitamina A va avea grijă de pielea și părul tău.

Citrulina din pepenele roșu ajută la relaxarea vaselor sangvine, în felul acesta sângele va avea un flux mai abundent și va iriga mult mai bine toate țesuturile, stimulând totodată funcția sexuală la ambele sexe în aceiași măsură.

Cea mai bună modalitate de a te hidrata

Conține peste 90% apă, are un nivel ridicat de electroliți, astfel că va asigura buna funcționare a sistemului digestiv, prevenind constipația.

Colina, o altă substanță benefică a acestui fruct are un rol important în realizarea mișcărilor musculare, în procesul de memorare și învățare, asistă la transmiterea impulsurilor nervoase și la absorbția grăsimilor.

Chiar și în cazul în care te confrunți cu neplăcuta problemă a cârceilor, pepenele roșu vine în ajutorul tău cu o doză suficientă de potasiu ce ajută la relaxarea musculară și la reducerea durerilor resimțite.