Remedii naturiste pentru mahmureala

mahmurealaAviz celor care „cad în păcat” şi uită numărătoarea paharelor, la masa de Paşti: după ce se evaporă aburii alcoolului consumat, se instalează mahmureala. Cu durere de cap, dispoziţie proastă, arsuri la stomac… Tradiţionala zeamă de varză acră şi cafeaua cât mai concentrată sunt prima opţiune, pentru a redeveni funcţionali.

Propolis şi miere

Greu de crezut că cele mai dulci alimente cu putinţă sunt numai bune pentru un organism deshidratat de alcool? Ba să crezi. Pentru că, pe lângă rehidratare (rezolvată prin moare de varză, apă plată şi cafea), organismul suferă şi din cauza hipoglicemiei. Alcoolul în exces a „ars” rezervele de glucoză şi, lipsit de carburantul de bază, sistemul nervos suferă. Aşa se explică frisoanele şi tremurul nervos care însoţesc mahmureala. Or, mierea şi propolisul conţin glucoză de cea mai bună calitate.
Drege-te, aşadar, cu câte şase linguriţe de miere, la distanţă de 30 de minute, timp de patru ore. Sau cu propolis: bei, cu înghiţituri mici şi făcând pauze între ele, un litru de apă rece, în care ai amestecat bine 50 ml de tinctură de propolis.

Mere şi roşii
Dă de duşcă 100 ml de oţet de mere. Sau bea alternativ un pahar cu suc de mere şi unul cu suc de roşii. În trei reprise, pe parcursul întregii zile.

Mărar
Pune la infuzat o legătură de mărar într-un pahar (circa 250 ml) de apă clocotită, acoperă vasul şi lasă planta la infuzat 3-5 minute. Bea o jumătate din ceaiul astfel obţinut după masa de dimineaţă şi o jumătate după masa de seară.
Alte remedii naturiste

Dau rezultate şi aromaterapia – cu ulei de ienupăr sau cu ulei de ylang ylang -, tratamentul homeopat (cu Aurum metallicum, Capsicum, Carbolicum acidum, Ranunculus bulbosus), acupunctura, reflexoterapia şi masajul terapeutic de relaxare. Plus… autosugestia: „Şi altă dată / Şi altă dată / N-o mai facem aşa lată!”.