Remedii naturiste pentru bataturi la picioare

bataturiRemedii naturiste pentru bataturi la picioare

Îngroșarea pielii de pe mâini sau picioare din cauza unei frecări repetate poate fi dureroasă și inestetică. Din fericire, există numeroase tratamente pe care le poți face acasă pentru a scăpa de aceste neplăceri.
Pâine și oțet

La prima vedere, această combinație pare ciudată, dar poate fi eficientă dacă vrei să scapi de bătături. Pur și simplu toarnă peste o bucată de pâine albă oțet de mere. Pune pâinea înmuiată peste zona cu probleme și acoperă cu un bandaj. Lasă-l peste noapte și îndepărtează-l dimineața. După aceea, aplică un strat subțire de loțiune pentru refacerea pielii. În cazul în care bătătura este foarte mare, este posibil să fii nevoită să repeți tratamentul.
Lămâie

Conține substanțe acide care înmoaie pielea îngroșată și estompează bătăturile. Pentru asta poți folosi coaja de lămâie sau tamponările în zeamă de lămîie. În ambele cazuri, după ce foosești lămâia, acoperă zona cu un bandaj. Acidul citric va înmuia pielea. Cu acest tratament, ar trebuie să scapi de bătături în câteva zile.
Ulei de ricin

Este folosit pentru a trata multe neplăceri ale pielii, în special bătăturile. Un strat subțire pe suprafața bătăturii, acoperită apoi cu o pânză curată, elimină această problemă. Este posibil să repeți tratamentul pe parcursul mai multor săptămâni.
Sarea Epsom

Pune 2-3 linguri de sare Epsom într-un vas cu apă caldă și scufundă-ți mâinile sau picioarele cu bătături în soluție pentru 10 minute. Sarea și apa vor înmuia pielea foarte uscată, făcând mai ușor de îndepărtat celulele moarte. Folosește o piatră ponce sau un prosop aspru. Repetă procedeul până vezi îmbunătățiri.
Ceapa

Bătăturile răspund foarte bine la tratamentele pe bază de ceapă. Lasă la macerat o felie de ceapă în oțet câteva ore. Pune felia pe bătătură și acoperă cu un bandaj. Combinația dintre oțet și ceapă ar trebui să te scape de bătături într-un timp scurt.