Rege al Egiptului a fost un copil

Rege al Egiptului a fost un copil

La sfârșitul secolului al XIX-lea, un tânăr arheolog englez pe numele său Howard Carter era convins că rămășițele regelui faraon, Tutankamon, sunt nedescoperite, pe undeva prin Egipt.

Carter a ajuns pentru prima dată în Egipt, în anul 1891. Fondurile pentru cercetări le-a obținut în anul 1917, de la Lord Carnavon. Pe 4 noiembrie 1922, echipa lui Carnavon descoperă o treaptă tăiată într-o rocă din Valea Regilor. Săpăturile i-au dus spre o ușă pe care scria Tutankamon. Carter l-a chemat pe sponsorul său, Carnavon în Egipt.

Amândoi au coborât în mormântul lui Tutankamon. Ei au descoperit o cameră falsă și abia după aceea o cameră mortuară. Spre deosebire de celelalte morminte, cel al lui Tutankamon nu era profanat. Cei doi au descoperit o comoară incomensurabilă. Echipa a catalogat și înregistrat toate obiectele, cel mai impresionant fiind sarcofagul regelui.

Trupul îmbălsămat al celui care a fost Copilul Rege al Egiptului a fost găsit într-un sarcofag alcătuit din trei sicrie intermediare, din care ultimul era realizat din aur și avea forma corpului uman. Carter a distrus inscripția de deasupra ușii mormântului în care se spunea: Moartea îl va ajunge pe cel care distruge mormântul.

Urmează un șir de accidente ciudate. Lordul Carnavon este pișcat la gât de o insectă. În timp ce se bărbierea, s-a tăiat în acel loc și rana s-a infectat. A făcut febră și a murit într-un spital din Cairo. În momentul în care a murit toate luminile din spital s-au stins. În aceeași perioadă, câinele său care se afla în Anglia a murit.

Au urmat alte morți stranii ale unor persoane care au asistat la deschiderea mormântului printre care și cea a secretarului personal al lui Carter. Unii istorici au spus că în interiorul mormântului a fost pusă otravă. Alții au spus că mâncarea care fusese pusă în interiorul mormântului ca ofrandă dezvoltase spori microscopici care au ajuns în plămânii celor care au intrat în mormânt.

Ciupercile din interiorul mormântului au declanșat febră și oboseală. Papagalul pe care Carnavon îl dăruise lui Carter a fost mâncat de o cobră, un șarpe rar în Egipt și care nu se știe cum a intrat în locuința lui Carter. Carter a supraviețuit acestui blestem și a murit la 66 de ani.