Prunele previn bolile de inima si stimuleaza memoria

prunesanatateStimuleaza memoria – Ştiai ca daca mananci cel putin trei prune pe zi, antioxidantii puternici din acestea te ajuta sa elimini celulele deteriorate care iti afecteaza memoria?

Ideale la dieta – Prunele sunt sarace in calorii, ceea ce inseamna ca sunt benefice dietei tale. Fiecare pruna contine 30 de calorii, adica 1,5% din caloriile recomandate pentru fiecare zi pentru o dieta bazata pe 2.000 de calorii pe zi. Poti sa arzi caloriile din prune foarte usor: inotand 4-5 minute elimini 30 de calorii.

Previn bolile de inima – Prunele sunt foarte sarace in grasimi, fiecare fruct contine mai putin de 0,2 grame. In plus, ele nu contin grasimi saturate, care pot creste riscul atacului de cord prin cresterea colesterolului.

Sunt pline de carbohidrati buni – Daca dieta pe care o tii interzice consumul de carbohidrati, prunele pot fi printre putinele fructe pe care le poti consuma.

Atentie insa! Prunele uscate au o concentratie mare de carbohidrati care stimuleaza pancreasul sa secrete insulina, asa ca limitati-va la a consuma prune proaspete, daca nu vreti sa aveti probleme cu glicemia si un risc crescut de a face diabet.

Bogate in vitamina C – Prunele sunt o sursa buna de vitamina C, fiecare fruct contine 7% din aportul recomandat zilnic. Vitamina C este un antioxidant, asa ca iti poate apara celulele de o posibila degradare.