Plante care purifica aerul din camera

plante aer curatCare sunt acele 10 plante care purifică aerul din cameră și lasă o atmosferă ușor respirabilă și aromată.

Plantele sunt foarte importante pentru aerul din cameră, mai ales că aerul dinăuntru este mult mai poluat decât cel de afară. Nu numai că vei avea mai puțin praf în cameră, dar aerul va fi mai respirabil. Aflam din acest articol care sunt cele 10 plante care purifica aerul din camera.

Plante care purifică aerul din cameră

1. Aloe Vera

Pe lângă proprietățile de vindecare a rănilor și arsurilor, această plantă minunată ajută la purificarea aerului din cameră. Adoră lumina, este foarte ușor de crescut și purifică aerul, mai ales după ce se folosesc produse chimice de curățat sau zugrăvit casa. Poate fi o alegere perfectă pentru fereastra din bucătărie sau dormitor.

2. Planta Păianjen

Chlorophytum comosum sau planta păianjen este o plantă spectaculoasă și extrem de benefică aerului din cameră. Chiar dacă nu ești o persoană care se ocupă de plantele din casă, aceasta este ușor de întreținut și este foarte rezistentă. Este o plantă excelentă mai ales dacă ai animale și purifică aerul, eliminând benzenul, monoxidul de carbon și alte substanțe conținute în tapițeriile de piele sau în mochete.

3. Gerbera

Nu numai că este o plantă uimitoare, care aduce o pată de culoare în cameră, dar purifică aerul și lasă o atmosferă ușor respirabilă și aromată. Are nevoie de multă lumină și combate cu succes toate substanțele conținute în produsele de curățat casa. Este perfectă pentru dormitor sau camera unde stau hainele.

4. Plante care purifică aerul din cameră – Limba soacrei sau Planta cu piele de șarpe

Denumirea ei științifică este Sansevieria și este excelentă pentru purificarea aerului din cameră. Elimină cu succes diverse substanțe care se ascund în hârtia igienică, șervețele și alte produse intime. Este o plantă excelentă pentru baie, rezistă la lumina slabă și la umiditate și purifică această cameră excelent.

5. Iedera dracului

Poate rezista la întuneric, căci nu degeaba este numită iedera dracului, deci poate sta în locuri întunecate ca în garaj sau alte locuri pline de substanțe puternice. Este o pată verde în orice încăpere și purifică aerul.

6. Crizantema

Crizantemelor le place lumina multă, dar mai ales ca razele de soare să le atingă direct pe frunze. Așa că pe lângă o floare frumoasă și veselă, vei avea un purificator natural al substanțelor din plastic și detergenți.

7.  Azaleea, face parte dintre acele plante care purifica aerul din camera

Este perfectă pentru camera de zi sau dormitor și purifică aerul de tot felul de substanțe nedorite. Dacă tocmai ai terminat de zugrăvit, este excelentă pentru a absorbi vaporii cu substanțe care încă umblă în aerul din cameră. Se poate pune chiar și în locurile unde se păstrează gălețile pentru zugrăveală sau alte substanțe pentru reparările din casă. Oricum, frumusețea și delicatețea acestei plante te va convinge că ai nevoie să purific aerul din cameră.

8. Plante care purifică aerul din cameră – Iedera

Verdele crud arată excelent pe birou sau în locul unde lucrezi și purifică aerul, reduce depunerea de praf și alte bacterii care umblă în aer.

9. Feriga

Fiind plantă de pădure nu necesită lumină prea multă și este excelentă pentru a înfrumuseța camera de zi. Purifică aerul și lasă o atmosferă veșnic proaspătă și curată.

10. Crinul alb

Nu ai nevoie decât de umbră și udat o dată pe săptămână pentru a avea această plantă frumoasă, care purifică aerul, eliminând cele mai comune substanțe din casă.