Pietrele de la fiere pot fi topite prin aceasta reteta

Pietrele de la fiere pot fi topite prin aceasta reteta

Pietrele la bila sau litiaza biliara apar in urma formarii de concretiuni (calculi) in vezica biliara. Vezica biliara (colecistul sau „fierea” populara) este un sac de mici dimensiuni, pozitionat imediat sub ficat. Are rolul de a depozita bila secretata de ficat. Bila, este ca un gel uleios galben-verzui, care curge incet de la fiecare celula si se scurge pana jos in fiere. Bila are rolul de a ajuta in procesarea hranei.
In momentul in care hrana ajunge in stomac, imediat, fierea se contracta si arunca toata bila in restul de canal biliar comun (circa 10 centimetri), apoi ajunge in intestinul subtire. Cand hrana ajunge in intestinul subtire, bila trebuie sa fie prezenta, altfel nu va fi procesata si va fi eliminata fara ca organismul sa retina nutrientii necesari. Ficatul secreta cam un litru si jumatate de bila pe zi. Aceasta substanta este atat de pretioasa pentru organism incat nu este eliminata, ci o mare parte din ea este resorbita in intestinul gros si adusa din nou in ficat.
Asadar, se masoara o cana de 250 ml cu alune de padure intregi. Se spala bine, se sterg, dupa care se sparg si se piseaza marunt, pentru a se obtine o faina din coaja si miez de alune. Se pune la fiert intr-un litru de apa, pe foc potrivit, pana mai raman 250 ml lichid. Se imparte in 4 parti egale si se bea 4 dimineti la rand, cu o jumatate de ora inainte de micul dejun. Imediat dupa aceea este obligatoriu sa ne intindem in pat, pe partea dreapta a corpului. Procedeul se repeta de trei ori, cu o pauza de o sap­tamana.