Physalis peruviana contine vitamina P si proprietati antiinflamatorii

Physalis peruvianaPhysalis peruviana contine vitamina P si proprietati antiinflamatorii

Physalis peruviana este considerat a fi unul dintre cele mai gustoase fructe din lume. Precum rudele sale, fructul comestibil are culoare portocalie si este acoperit de o manta ca de hartie creponata avand un aspect asemanator lampionului chinezesc.

Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de Catina incasa.

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea physalis are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Aceste fructe mai contin vitamina A , iar cantitatea de vitamina C este dubla fata de lamaie. Fructele Physalis au un continut ridicat de proteina, aproximativ 16%, calciu, fier, fosfor, zaharuri. Bogate in carotenoide si polizaharide, aceste fructe ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. De asemenea fructele pysalis contin 18 aminoacizi si toti cei 8 aminoazici esentiali.

Melatonina din fruct previne bolile neurodegenerative la persoanele in varsta. Acest fruct mai este utilizat in tratarea/prevenirea cancerului, a leucemiei,  reumatismului, astmului, malariei, hepatitei, dermatitei, litiazei renale sau a gutei.