Orezul extrem de benefic pentru organism

orezOrezul este ieftin, uşor de preparat şi extrem de benefic pentru organism, Această cereală este bogată în minerale esenţiale, vitamine şi fibre. Din fericire, orezul este sărac la hidraţi de carbon, ceea ce îl face perfect pentru meniurile sănătoase.

Oamenii moderni sunt tot mai interesaţi să consume orez! Studiile arată o creştere de 40% a introducerii acestei cereale în meniul familiilor de peste tot în lume, în numai 20 de ani.

Orezul nefiert are 70% hidraţi de carbon la 100 de grame. Prin fierbere orezul îşi măreşte volumul de trei ori, dar scade în hidraţi de carbon până la 20%. Cu mult mai puţin faţă de pâine, care are 50 la sută hidraţi de carbon.

Totuşi, combinarea a două produse care conţin acest macronutrient poate dăuna în timp sănătăţii. Nu este bine să mâncăm pâine cu orez, dar nici cartof cu pâine sau spaghete cu pâine, tot din cauza aportului de hidraţi de carbon. Un adul trebuie să consume pe zi în jur de 250 de grame de hidraţi de carbon. Procentul variază în funcţie de activitatea fizică depusă, de sex sau de înălţimea persoanei respective.

De asemenea, specialiştii ne recomandă să consumăm orezul brun. Acesta are un supliment de fibre, nu conţine gluten şi poate preveni sindromul colonului iritabil sau constipaţia.