Ochii inchisi la culoare inseamna mai multa putere si dominare

ochiOchii sunt primele lucruri care ne atrag atentia atunci cand ne uitam la alta persoana. Ei ne pot spune atunci cand cineva ne minte sau ne spune adevarul.
Iar acum oamenii de stiinta ne arata cum culoarea ochilor poate dezvalui o multime de informatii despre persoanele din jurul nostru.

 

1. Oamenii cu ochii mai inchisi la culoare se imbata mai repede

 

Publicatia ScienceDirect relateaza ca intr-un studiu despre legatura dintre culoarea ochilor si abuzul de alcool, oamenii cu ochii de o culoare mai inchisa nu au putut consuma la fel de mult alcool ca participantii cu ochi de culoare mai deschisa.

 

Studiul arata, de asemenea, ca persoanele cu ochi deschisi la culoare sunt mai predispuse la abuzul de alcool si ca ele consuma mari cantitati de alcool intr-o singura portie.

2. Oamenii cu ochi deschisi la culoare pot fi un fel de „scorpii nesuferite”
Un studiu realizat in Australia a aratat ca oamenii care au ochii de o culoare mai deschisa au fost pusi in categoria „mai putini agreabili” si mult mai competitivi decat oamenii cu ochii de o culoare mai inchisa.
Dupa ce au examinat sute de participanti, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele cu ochi mai inchisi la culoare au mai multe sanse sa fie caracterizati folosind cuvinte precum „empatie, prietenie, generozitae si compasiune”.
3. Oamenii cu ochii de culoare mai inchisa pot fi de incredere… poate
Un studiu publicat in revista PLoS One a aratat ca oamenii vor alege mai des chipuri cu ochi de culoare inchisa atunci cand au fost intrebati in cine ar avea incredere (dintr-un grup de fotografii cu persoane).

 

Oamenii cu ochi albastri tind sa para cele mai intalnite persoane pe lista de „neincredere”, ei sunt persoanele in care oamenii nu au incredere mai deloc. Insa tot aceste persoane cu ochi albastri au fos alese ca fiind cele frumoase.

4. Oamenii cu ochi de culoare deschisa pot sa suporte mai multa durere
Se pare ca oamenii care au ochii deschisi la culoare pot fi mai duri decat cei cu ochi de culori mai inchise. Potrivit CancerCenter, un studiu axat pe toleranta la durere a aratat ca femeile care au ochii de culoare deschisa au fost capabile sa reziste nasterii bebelusului mai bine decat femeile cu ochii de culoare inchisa. De asemenea, norocoasele femei din prima categorie au avut mai putine depresii post-natale, simptome depresive si legate de anxietate.
Studiul a mers chiar mai departe, dezvaluind ca femeile care aveau ochii inchisi la culoare au raspuns la injectiile epidurale mai rapid, ceea ce poate insemna ca ele au o sensibilitate mai mare la durere.
5. Ochii inchisi la culoare inseamna mai multa putere si dominare
Psychology Today spune ca oamenii tind sa gaseasca barbatii si femeile cu ochi de culoare inchisa mult mai dominanti si mai puternici decat persoanele cu ochi mai deschisi la culoare.

Cercetatorii cred ca acest lucru poate fi din cauza mediului social mai degraba, decat din cauza unui avantaj genetic. Dar avand in vedere ca cei mai multi oameni se nasc cu ochi albastri, Psychology Today argumenteaza ca acei copii cu ochi deschisi la culoare primesc un tratament preferential de bebelusi mai mult timp decat fratii si surorile lor cu ochi inchisi la culoare.

6. Culoarea ochilor tai intr-adevar spune ceva despre personalitatea ta
O noua cercetare sugereaza ca exista multe legaturi intre trasaturile de personalitate si culoarea ochilor unei persoane.
Se pare ca acei oameni cu ochi caprui sunt mai predispusi sa fie prietenosi, deschisi si practici. Ei au o latura serioasa, dar in acelasti timp ei stiu cum sa se distreze macar putin.
Oamenii cu ochii verzi sunt mult mai misteriosi si cei mai imprevizibili.
Persoanele cu ochi albastri au o natura fericita si sunt luminosi, adesea sunt cei mai sinceri dintre toti oamenii (in ciuda a ceea ce crede majoritatea populatiei) si sunt extrem de intelectuali.
Sa nu uitam ca, la fel ca in cazul amprentelor, nu exista in intreaga lume doi oameni care sa aiba exact aceeasi culoare a ochilor sau model al irisului.