Ochelarii de protectie recomandati cand bate vantul afara

Ochelarii de protectie recomandati cand bate vantul afara

Ochelarii de protectie nu se mai poarta doar in caz de lumina puternica, soare, ci si atunci cand este vant. Specialistii oftalmologi spune ca purtarea ochelarilor este absolut necesara si atunci cand bate vantul.

In zilele cu vant se recomanda purtarea oricarui tip de ochelari de protectie, pentru a evita contactul ochilor cu paricule de sticla, lemn, nisip, plastic, care pot provoca infectii grave la ochi si chiar pierderea vederii.
„In perioadele cu vant, este necesara protectia ochilor cu ochelari de orice tip (de vedere, daca acestia sunt necesari, de soare, daca timpul o impune, de protectie) deoarece vantul vehiculeaza particule diferite (sticla, metal, lemn, nisip, piatra, hartie, plastic etc), particule care se pot inclava in pleoape sau chiar in globul ocular, putand provoca grave infectii, ducand pana la pierderea vederii”, a afirmat dr. Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice, conform unui comunicat .

Simptomele resimtite in aceste situatii sunt senzatie acuta de corp strain, lacrimare intensa, tendinta de a inchide ochiul sau de a clipi foarte des.

„Odata cu aparitia acestor simptome este strict interzisa frecarea ochilor, pentru ca acest gest va duce la inclavarea mai adanca si la agravarea starii de rau”, mai afirma medicul oftalmolog.