Misterul continentelor disparute, Atlantida

atlantidaAtlantida continuă să fascineze prin misterele sale, nu numai pe cititori. De curând, a fost publicat un articol în care au fost puse cap la cap toate informațiile privind acest misterios continent.

Caracteristici

Trei milioane de kilometrii pătrați, federație de 10 state care controlau administrativ și militar bazinul mediteranean, Yucatan și Golful Mexic.

Sursele maya susțin că avea o populație de 64 de milioane de locuitori. Capitala era la Poseidon, care avea 2 milioane de locuitori. Armata dispunea de peste un milion de soldați.

Existau două religii, una politeistă și cealaltă monoteistă. Cultura era axată pe știință și spiritualitate. Populația cunoștea o formă de energie care ne este necunoscută.

Originea istorică

Continentul a fost înghițit de ape în pre-antichitate. Primul care a scris despre această misterioasă civilizație a fost Platon.

Epoca de aur

Civilizația atlantidă se derulează de acum 20000 î.Hr., până în anul 11000 î.Hr. Este o perioadă de maturitate umană, de dezvoltare și grandoare.

Atlanții aveau 12 degete și erau foarte înalți, 3-4 metri.

Cercetări

În anul 1995, o echipă condusă de oceanograful Cousteau explora Golful Aden. Cousteau s-a scufundat personal într-o grotă pe care o descoperise în Golful Aden.

Echipa lui Cousteau cerceta comportamentul rechinilor. În acest scop au coborât în apă o persoană, înfășurată într-o piele de cămilă, pe care au așezat-o într-o cușcă, care era construită din materiale foarte rezistente, în cazul unui atac al rechinilor.

Cușca a fost efectiv sfărâmată de o forță inexplicabilă. Causteau hotărăște să coboare personal în adânc.

La întoarcerea sa pe navă el a declarat că omenirea nu este pregătită pentru ceea ce a descoperit în grotă. Făcea referire la urmele unei civilizații înghițite de ape.

Manuscrisele mayașe susțin că Atlantida a fost înghițită de apă și nisip. Se face referire la o zonă din ocean, cu adâncimi foarte mai, care nu poate fi navigată.

Profesorul Schoppe susține teoria prin care Atlantida ar fi fost uscatul acoperit acum de Marea Neagră.

La început, Marea Neagră nu era navigabilă din cauza bulelor de gaze care erau emanate la suprafața apei și a vegetației. Munții Carpați seamănă izbitor de mult cu descrierile făcute de Platon, cu privire la relieful Atlantidei. Aurul, argintul, cuprul, lemnul, sarea sunt bogății pe care le utilizau atlanții și se găseau din abundență în această zonă.

Conform lui Schoppe, Bosforul se identifică cu ceea ce au fost numite, coloanele lui Hercule.

O altă ipoteză face referire la harta amiralului tur Piri Reis, descoperită în anul 1513 și cartografiată pe o piele de gazelă. Pe hartă apare o formă de uscat, necunoscută astăzi, care se întindea de la America de Sud la Antarctica. Menționăm faptul că, Antarctica a fost descoperită, doar, în anul 1818.

O altă ipoteză localizează Atlantida în insulele din Cipru. Într-un text al lui Critias acesta susține că Atlantida era cea mai mare insulă care se întindea între Libia, Asia și Marea Tireniană.

Concluzii

Atlantida se lasă greu descoperită de către cercetători. Costurile cercetărilor sunt uriașe, iar anumite zone ale oceanului nu pot fi cercetate din diferite cauze.

Sunt susținători ai teoriei că, ceea ce a descris Platon în scrierile sale, despre Atlantida, este pură ficțiune. Pe de altă parte, Atlantida a existat, spun alți cercetători. A fost o civilizație misterioasă, nu i se cunosc originile, și care uimea prin dezvoltare și spiritualitate. Nu ne rămâne decât să susținem cea de a doua variantă. Avem nevoie de mister și necunoscut.