Mihai Nesu s-a ridicat singur in picioare, Dumnezeu a mai facut o minune

drama Mihai NesuGreu încercat în ultimii ani, pentru Mihai Neşu se pare că vin vremuri mai bune. După îndelungi tratamente, fostul sportiv a reuşit performanţa de a sta singur în picioare, chiar şi numai pentru câteva secunde.

Medicii sunt optimişti şi susțin că fostul fotbalist are șanse de peste 50% ca, în câteva luni, să facă singur câțiva pași. În urmă cu patru ani, atunci când s-a accidentat, nimeni nu credea că se va mai recupera vreodată. Însă, perseverența și dorința de a fi din nou un om normal au făcut cq un vis aproape imposibil să devină realitate. Din 2011, anul în care a avut tragicul accident, Neşu face câteva ore de antrenamente de recuperare pe zi.

„Ne-a dat tuturor o lecție de viață cu un impact emoțional extrem de puternic. A continuat să creadă în șansa lui și în Dumnezeu, deși a avut parte de atâtea nenorociri. Și-a dorit din răsputeri să redevină un om normal, iar visul sau este la un pas să devină realitate. A avut momente când a clacat, însă s-a încărcat cu putere, numai el știe de unde a luat-o, și a continuat. Aceste terapii sunt istovitoare, dureroase. Nimeni nu își imaginează cât de mult efort se depune, cât de puternic trebuie să fii psihic. A reușit să stea în picioare singur după atâta timp. A cerut medicului să îi facă o poză, pe care a trimis-o mai apoi unui prieten drag. Are moralul ridicat. Medicul i-a spus că are șanse de peste 50% ca, până anul viitor să meargă singur, dar cu ajutorul cârjelor. Însă, aceasta este o realizare incredibilă”, a declarat un apropiat al lui Mihăiță Nesu.

Mihai Neşu s-a accidentat pe 10 mai 2011 la un antrenament desfăşurat la echipa sa de atunci, Utrecht (Olanda). Colegul său, Alje Schut, l-a lovit fără intenţie pe jucătorul român şi i-a rupt o vertebră. La mai bine de trei ani de la accident, în urma recuperării, Neşu şi-a putut mişca mâna dreaptă şi capul.

A urmat apoi un lung şir de evenimente nefericite. După accidentare, a urmat despărţirea de soţie, apoi i-au murit mama şi tatăl, la interval de doar câteva luni.