Meteoritii contin minerale ce nu au fost inca descoperite pe Pamant

BENITOITDiamantele sunt o resursă rară pe glob, dar un Diamant albastru este şi mai rar. Diamantele albastre au această culoare deoarece, când au apărut, printre structura tridimensională din atomi de carbon s-au întrepătruns şi atomi de bor. Preţul unui astfel de exemplar este foarte ridicat.

Meteoriţii conţin minerale ce nu au fost încă descoperite pe Pământ. Toate diamantele au asociată o unitate de măsură specifică. E vorba despre carat, noţiune diferită de cea omonimă folosită când se vorbeşte despre puritatea aurului. Caratele unui diamant oferă date despre greutatea sa. Cu cât va fi mai greu, cu atât va avea mai multe carate, deci şi un preţ mai ridicat. Un carat este echivalentul unui diamant de 200 de mg.

Vechii egipteni aveau margele din meteoriti – bijuterii vechi de 5 milenii. Asteroizi care au lasat urme pe Terra sunt multi dar sunt ingropati in pamant dar valoare lor este ridicata deoarece sunt obiectele cele mai vechi care emit si anumite energii pozitive asupra coprului.

Diamantul este abrazivul suprem, Grafitul este un lubrifiant foarte bun. Diamantul este transparent, Grafitul este opac. Diamantul cristalizează în sistemul izometric (cubic) iar Grafitul cristalizează în sistemul hexagonal. Este oarecum surprinzător faptul că, la temperaturile și presiunile de suprafață, grafitul este o formă stabilă de carbon. De fapt, toate diamantele la sau aproape de suprafața pământului sunt în prezent în curs de transformare în grafit. Din fericire, această reacție este extrem de lentă.

Benitoit – Este un mineral rar, un silicat de Bariu și Titan, de culoare albastră, ce se găsește numai în California de Sud în San Benito County. Sistemul hexagonal în care cristalizează Benitoitul duce la formarea unor cristale cu formă ra ră de stea cu 5 vârfuri sau chiar și mai rară cu 6 vârfuri „Steaua lui David”. Datorită frumuseții sale și a faptului că ocupă un loc în top 10 al celor mai rare pietre, prețul unui carat de Benitoit poate depăşi 1000 de dolari. Prețul acesta este mai mic decât cel al Diamantului sau Rubinului dar este este cu mult mai mare decât cel al altor pietre rare.