MENTA – UN REMEDIU NATURAL

mentaMenta este o plantă cu un miros puternic, plăcut, care îţi poate fi de ajutor atunci când ai probleme cu pielea. Machiajul zilnic, necurăţarea pielii în fiecare zi, fumatul, oboseala şi alţi factori îţi pot afecta pielea atunci când nu te aştepţi.
De-a lungul anilor te confrunţi cu diferite probleme ale tenului, sau ale pielii, iar uneori tratamentele sunt scumpe. Ştiai că frunzele de mentă te pot ajuta?

Iată câteva moduri în care poţi folosi menta:

1. Menta are efect inflamator

Nu ai vrea ca pielea ta să aibă de suferit de pe urma înţepături de ţânţari şi alte insecte. Nimeni nu-şi doreşte o piele iritată, iar aici intervine menta. Ia câteva frunze de mentă şi freacă-te cu ele pe piele. Vor ameliora iritaţia şi mirosul va ţine la distanţă duşmanii.

2. Menta este duşmanul păduchilor

Dacă ai avut nenorocul să te pricopseşti cu păduchi, nu dispera. Uleiul de mentă este duşmanul lor de temut. Masează blând scalpul cu ulei de mentă, de cel puţin 3-4 ori pe săptămână. Este un produs natural de îndepărtare a insectelor.

3. Înlătură coşurile

Nimic nu este mai îngrozitor decât să te trezeşti dimineaţa cu un monstru pe faţă, pe care să nu prea ai cum să- ascunzi. Frunzele de mentă, zdrobite, apoi pasta întinsă pe zona afectată vor regla problema estetică. Este bună şi împotriva cicatricilor.

4. Vindecă călcâiele crăpate

Îngrozitor mai este şi să vezi o femeie frumoasă, dar cu câlcâile neîngrijite. Dacă ai această problemă pune câteva frunze de mentă în apă caldă. Ţine picioarele în acest amestec. Ele vor deveni moi şi catifelate, şi picioarele vor fi mai relaxate.

5. Înlătură punctele negre

Frunzele de mentă înlătură punctele negre, dacă le aplici în stare naturală în zonele cu probleme. Stai aşa 15 minute, după care te clăteşti. Repetă procedura până când ai rezultatele dorite.

6. Vindecă acneea

Frunzele de mentă reprezintă un remediu natural împrotriva acneei. Ele sunt bogate în vitamina A, astfel că tenul va fi mai puţin gras ca de obicei. Amestecă frunze de mentă cu apă de trandafiri şi aplică pe faţă mixtura. După 20 de minute te clăteşti bine. Acneea se va vindeca gradual.