Masti naturale pentru cresterea parului

par crestereMulte dintre noi ne dorim să avem părul la fel ca păpușile. Vrem să avem un păr lung, drept și mătăsos la atingere. Părul devine fragil în urma arderilor de soare, frigului sau periajului neglijent. Cu o îngrijire adecvată și aplicarea de măști și tratamente, ajungem să avem părul așa cum ne dorim.
Iată câteva măști naturale pe care să le aplici pe scalp:

1. Mască pe bază de suc de ceapă

Ceapa este bogată în sulf și ajută la stimularea producției de colagen în țesuturile de păr pentru a crește mai repede.
Ai nevoie de

– 2-3 cepe roșii
Mod de preparare

Taie cepele în bucăți mici sau stoarce-le pentru a obține un suc din ele. Aplică sucul obținut pe scalp, lasă-l să acționeze 15-20 de minute, apoi clătești cu apă caldă și aplici șamponul pe care obișnuiești să-l folosești.

Sau poți pur și simplu toci câteva cepe pe care le fierbi în apă timp de câteva minute și aplici pe scalp acest lichid când clătești părul.
2. Mască pe bază de ou

Acesta a fost folosit din timpuri străvechi ca un remediu pentru creșterea părului. Oul are un nivel ridicat de proteine și este bogat în zinc, sulf, fier, fosfor și iod, care ajută la regenerarea părului și îl face să crească mai repede.

Procesul 1
Ingrediente:

– 1-2 ouă
– 1 linguriță de uleiul de măsline
– 1 linguriță de miere
Mod de preparare

Bate cele două ouă, apoi adaugă uleiul de măsline și mierea în compoziție. Amestecă bine până obții o pastă moale. După ce ai terminat masca, aplic-o pe păr și las-o să acționeze 20 de minute. Clătește cu apă caldă, apoi spală părul cu șamponul pe care obișnuiești să-l folosești. Acest proces trebuie aplicat o dată la două săptămâni pentru a beneficia de cele mai bune rezultate.

Procesul 2 – mască pe bază de albuș de ou

Ia câteva ouă și separă gălbenușurile de albuș. Bate albușul de ou pentru a face o mască pentru părul tău. Aplică amestecul obținut pe păr și lasă-l să acționeze 10 minute, Clătește cu apă caldă, apoi aplică șamponul. Acest lucru va ajuta să crească părul mai repede.
3. Mască pe bază de suc de cartofi

Cartofii sunt bogați în calciu, fier, potasiu și proteine care ajută părul să crească mai repede și mai puternic.

Procesul 1:

Ia câțiva cartofi, dai prin răzătoare și stoarce sucul. Acum aplică sucul pe păr și scalp 15 minute, apoi clătește cu apă caldă.

Acest remediu este foarte util pentru cei care suferă de problema de rărire a părului.

Procesul 2:
Ingrediente

– 1 cană de suc de cartofi
– 1 ou
– 1 lingură de miere
Mod de preparare

Ia sucul de cartofi, amestecă-l cu albușul de ou și lingura de miere. Amestecă bine toate ingredientele până vei obține o pastă pe care o aplici pe păr și o lași să acționeze 2 ore. După ce au trecut cele două ore, clătești părul cu apă caldă și aplici șamponul ce care îl folosești.
4. Mască pe bază de banane

Bananele conțin potasiu și vitaminele A, E și C, care ajută părul să crească mai repede.
Mod de preparare

Ia o banana (una coaptă) și amestec-o pentru a face o pastă. Aplică această mască pe scalp și pe păr. Apoi, acoperă părul cu o pungă de plastic și lasă-l să acționeze 45 de minute, după care clătești cu apă caldă. Spală părul cu șampon, după ce-l clătești.