Legatura cu Universul, trezirea spirituala

Legatura cu Universul, trezirea spirituala

Kundalini este o formă de energie primară, despre care se spune că există în formă latentă la baza coloanei vertebrale. În conceptul Dharma, Kundalini este definită precum o energie ”înfășurată” pe coloana vertebrală.

Kundalini este o energie pură, care doarme la baza coloanei vertebrale. Odată trezită, această energie se transpune în diferite moduri în corpul uman. Mai este cunoscută sau comparată cu șarpele vieții din corpul uman, care doarme în chakra de bază.

În sanscrită, adjectivul kundalin înseamnă „circular”, în timp ce în Tantrasadbhava Tantra termenul înseamnă „inel, brățară sau bobină”
Cele 7 chakre

Tradiția tantrică menționează șapte centri energetici în corpul uman. Aceștia sunt atribuiți fiecărei zi din creație și se spune că Dumnezeu, atunci când a făcut lumea, a folosit 7 energii diferite în cele 7 zile ale creației.

Ele sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creştetul capului până la baza coloanei vertebrale – coccis) în punctele principale ale sistemului nervos central (ex: sacral, lombar, toracal, cervical). Conceptul de chakra îl regăsim atât în hinduism cât şi în budism.
Acestea sunt:

1.MULADHARA– Chakra pubiană sau a rădăcinii, de bază în supravieturie şi în situaţii de urgenţă. Asigură legătură cu pământul, cu energia subtilă telurica, da vitalitate, acurateţe, soliditate

2. SWADHISTHANA – Chakra subombilicala, situată la 2 cm sub ombilic, caracterizează energia instinctelor, energia subtilă a apei şi cele magnetice lunare. Permite sesizarea situaţiilor de pericol şi sensibilitatea faţă de alţi oameni(preluarea stariilor negative, dacă este deschisă).

3. MANIPURA – Chakra Plexului Solar situate între vertebrele T12 şi L1, detemina Câmpul de Protecţie. Este chakra cea mai expusă vampirismului energetic.

4. ANAHATA – Chakra Inimii situate în centrul pieptului, pe linia orizontală a inimii, determina Câmpul de Contact Informaţional Teluric (aprox 3.3m), care este capacitatea de a comunica cu pământul.

5. VISUDHA – Chakra Bazei gâtului se afla la baza gâtului, în zona glandei tiroide, determinând Câmpul de Emisie (aprox 3.7 m).

6. AJNA – Chakra celui de-al Treilea Ochi – Ochiul lui Shiva. Determina un câmp de Recepţie, de circa 3.9 m. Este situată la 1 cm deasupra ochilor, între sprâncene.

7. SAHASRARA – Chakra coroanei – situată în zona vârfului capului, determina Câmpul de Contact Informaţional cu Universul, cu divinitatea. Caracteristicile acesteia sunt date de înţelepciune, de legătură cu absolutul.
Trezirea energiei Kundalini

Când se trezește, se spune că Kundalini se ridică precum un șarpe de la chakra Muladhara și urncă până în creștetul capului, adică până la charka Sahasrara. Odată ce trece prin cele 7 puncte energetice, Kundalini oferă o trezire spirituală de diferite intensități. De asemenea, energia conferă numeroase experiențe mistice, desprinse din zona de confort.

Uneori Kundalini se ridică astfel încât să depășească vârful capului. Odată ajunsă aici, ea provoacă apariția unei stări de conștiință mistică, în care dualitatea încetează.

Această energie există peste tot în Univers și ea se trezește prin meditație și conferă o stare de fericire incredibilă. Științele oculte sau mistice susțin că până și într-un atom există energia Kundalini.
Semne ale trezirii energiei Kundalini

1.Sensibilitate crescută la factori externi (mâncare, media, oameni şi locuri)

Intuiția devine mai puternică decât mintea

3. Compasiune sporită, dorinţa de a te face util şi recunoaşterea celor din jur

Viața ta are un scop precis. Renunți la automatismele sociale și încerci să te detașezi de normele impuse.

5. Miracole încep să ţi se întâmple şi primeşti ajutor din locuri nesperate

energia kundalini benefica sau mai degraba periculoasa – Kundalini, simptome ale trezirii spirituale și legătura cu Universul

6. Apare o senzaţie puternică de încălzire (dacă Kundalini se trezeşte şi urcă pe Pingala Nadi) sau o senzaţie de răceală (dacă energia urcă pe Ida Nadi) mai întâi de-a lungul spatelui şi apoi în întreg trupul.

Intrarea lui Kundalini în canalul central spinal numit Sushumna este însoţitã de o senzaţie specifică de unificare resimţită la nivelul întregii fiinţe şi chiar de oprirea respiraţiei pentru o scurtă perioadă de timp.

Când Kundalini atinge Anahata Chakra se pot înregistra palpitaţii ale inimii.

Poate apãrea o senzaţie de furnicãturi prin degete şi uneori întregul trup începe sã tremure. Aşa cum se afirmă în mod tradiţional urcarea perceputã pe spate înspre creştet poate fi simţitã uneori ca mersul încet al unei furnici, ca mişcarea sinuoasã a unui şarpe, alteori ca ţopãitul din loc în loc al unei pãsãrele, ca înaintarea lentã a unui peşte printr-o apã liniştitã sau ca saltul unei maimuţe pe o creangã îndepãrtatã.

10. Curajul, dorinţa şi disperarea de a încerca lucruri noi