Lamaia are proprietati antibacteriene

lamaie frumuseteDeloc costisitoare şi la îndemâna oricui, lămâia reprezintă, cu siguranţă, un adevărat aliat de nădejde în ritualul de frumuseţe. De altfel, datorită proprietăţilor sale, consumul sucului de lămâie este considerat a fi un obicei sănătos. Bogat în vitaminele B şi C, acest fruct mai are însă şi alte beneficii.

Vitamina C este foarte utilă în lupta împotriva gripei şi răcelilor, ceea ce înseamnă că o doză zilnică de apă cu lămâie poate ajuta în a ţine viruşii departe şi a menţine organismul sănătos şi mai rezistent.

Acidul citric este un bun antiinflamator, scăzând nivelul de acid uric care poate duce la inflamarea încheieturilor şi la eliminarea senzaţiei de durere. Evident, consumul de apă cu lămâie nu este un tratament, dar o dietă urmată regulat oferă organismului mijloacele necesare de a reacţiona mai bine şi a se recupera mai uşor în momentul apariţiei unor probleme.

Lămâia are şi proprietăţi antibacteriene, ceea ce înseamnă că pe lângă protejarea în faţa răcelilor şi a gripei, consumul de apă cu lămâie ajută şi la protejarea împotriva unor probleme digestive ce pot fi provocate de diferiţi microbi. De asemenea, consumul de apă cu lămâie ajută la protejarea împotriva infecţiilor gâtului, graţie aceloraşi proprietăţi antimicrobiene.

Lămâile reprezintă şi o alternativă naturală la tratamentele acneice. Taie o felie de lămâie şi freacă-te pe faţă cu ea. Lasă să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte cu apă rece.

Albirea profesionala a dinţilor este costisitoare. Însă poţi să-ţi faci acasă propriul produs de albire, folosind bicarbonat şi suc de lămâie. Amestecă cele două ingrediente apoi aplica soluţia pe dinţi.

De asemenea, conţinutul de antioxidanţi din lămâie este benefic, aceştia fiind folosiţi în majoritatea produselor cosmetice şi de îngrijire a pielii. Astfel, aportul zilnic de antioxidanţi va ajuta la menţinerea sănătăţii şi aspectului luminos al pielii. Sucul de citrice ajută la producerea de colagen şi înlocuirea celulelor epiteliale moarte.