In gaurile negre se afla muti extraterestrii

In gaurile negre se afla muti extraterestrii

Despre găurile negre se spune că sunt obiecte celeste extraordinare, dar de o simplitate covârșitoare. Ele sunt invizibile și sunt caracterizate prin masă și viteza de rotație.

Visul nebun al omenirii este de a putea observa și studia o gaură neagră. Stephen Hawking, fizician, contrazice teoria conform căreia găurile negre sunt închisori veșnice. Particulele pot scăpa dintr-o gaură neagră și pot ajunge într-un alt univers, dar niciodată în universul de unde au plecat.

Până în anul 1970, găurile negre erau considerate ultima frontieră a materiei. Niciun obiect nu ar fi mai putut ieși din ele. Ideea era valabilă și pentru fotoni. Hawking este primul dintre fizicieni care are o nouă teorie care aduce în prim plan faptul că informația nu se depozitează în interiorul unei găuri negre, ci la limitele acesteia, pe linia orizontului, de unde poate scăpa.

Informația nu este distrusă de o gaură neagră. Problema care se pune este cum poate fi recuperată această informație și dacă rămâne în forma inițială. În ceea ce privește destinația informației, Hawking susține că aceasta pleacă spre un univers paralel. Găurile negre sunt un fenomen straniu, neînțeles, iar ceea ce se petrece în interiorul lor rămâne un mister.

Au fost avansate teorii conform cărora chiar omenirea își duce existența într-o gaură neagră și că Big Bangul, acea sămânță densă, s-a format în interiorul unei găuri negre. O gaură neagră se formează atunci când o stea uriașă rămâne fără combustibil și se prăbușește în interiorul ei. Se produce o supernovă care aruncă în spațiu o parte din materie.

Gravitația este atât de puternică încât atrage orice formă de materie, inclusiv lumina. Viaceslav Dokuchaev, cercetător rus, susține că în interiorul găurilor negre își duc existența civilizații extraterestre. Într-o gaură neagră, dincolo de locul unde spațiul și timpul se unesc, există un alt univers, populat de civilizații de nivelul trei pe scara lui Kardaschev.

După 16 ani de studii și cercetări, fizicienii au demonstrat existența unei găuri negre în mijlocul Căii Lactee. Concentrația masei este de patru milioane de ori mai mare decât cea a Soarelui. Ea se află la o distanță de 27000 de ani lumină față de Soare și au fost detectați nori de gaz produși de radiația emisă din gaura neagră.