Idei de cadouri pentru 8 Martie, Ziua Mamei

cadou 8 martieUn cadou în luna martie poate fi câteodată mai dificil decât pare.

8 Martie e Ziua Internaţională a Femeii. Fie că este vorba de mămici, soţii, prietene sau colege, cu toţii transmitem în această zi un gând bun către persoanele dragi.

Fiecare copil doreşte să-i ofere mamei sale măcar o mică atenţie în ziua de 8 Martie.  Să fie special, dar şi folositor inedit, dar să bucure să transmită mesajul dorit, dar să nu fie foarte costisitor. Adăugând aceste variabile în ecuaţie deja lucrurile se complică.

Un lucru ştim cu siguranţă, un cadou de frumuseţe cu atenţie ales va bucura mereu orice femeie. Rămâne doar să afli care îi sunt preferinţele sau nevoile în materie de produse cosmetice.

Florile
Poate că darul cel mai simplu, dar cu siguranța apreciat de doamne și domnișoare, este un buchet de flori. De la zambile la ghiocei, frezii sau trandafiri, după buget și destinatară, oferta este variată și parfumată.

Ciocolata
Clişeu sau nu, ciocolata este un cadou cu care bărbații nu pot da greş în diverse ocazii. Sigur, trebuie ca domnii să se asigure că persoana căreia îi oferă un produs pe bază de ciocolată preferă acest desert. Puteţi alege de la prăjituri sau bomboane şi până la deserturi speciale, specifice unei anumite ţări. Ciocolata este un cadou simplu, dar, e drept, nu foarte personal.

Bijuteriile
Multe femei apreciază bijuteriile, iar un asemenea accesoriu ales cu gust şi din metalul preferat sau cu pietrele preferate poate să se constituie într-un cadou deosebit. Sunt o sumedenie de opţiuni, atât pentru mame, mătuşi, bunicuțe, colege de birou, fiice, soţie – de la broşe elegante, sobre sau vesele şi tinereşti şi până la pandantive, de la seturi de bijuterii şi până la coliere ori inele şi brăţări. Alegerea unor ambalaje pentru bijuterii cu o formă specială sau în culoarea preferată a destinatarei va ajuta de asemenea la realizarea unei surprize frumoase prin oferirea unui dar care să fie primit cu entuziasm.
O excursie
Anul acesta 8 martie va fi într-o zi de duminică, aşa că sfârşitul de săptămână se transformă în prilej de ieşit într-un loc special, de vizitat o nouă destinaţie sau de mers într-un oraş apreciat de doamna sau domnişoara pentru care se oferă cadoul. De la city break-uri în străinătate şi până la unele locale, posibilităţile sunt multiple, iar agenţiile şi hotelurile s-au străduit să vină cu oferte atractive.

Vouchere diverse – welness
Doamnele şi domnişoarele au început să aprecieze din ce în ce mai mult momentele în care sunt răsfăţate cu masaje speciale, de relaxare, astfel că un asemenea voucher ar putea fi apreciat de persoana căreia vă doriţi să îi oferiţi ceva de 8 martie, mai ales dacă ştiţi deja că are obiceiul să meargă în astfel de saloane.

Accesorii
La limita cadourilor speciale şi a celor utile, accesoriile se pot transforma şi ele în cadouri speciale – dar este bine să cunoaşteţi preferinţele persoanei pentru care cumpăraţi produsele.

Parfumuri
Un parfum deosebit, pentru o ocazie specială şi ca o amintire a unei zile de neuitat. Din nou, este bine să cunoaşteţi mărcile preferate ale doamnei sau domnişoarei pentru care cumpăraţi cadoul, astfel încât parfumul oferit să se numere printre preferatele acesteia.

O zi plină de surprize
Puteţi transforma o zi de duminică într-o zi specială făcând rezervări în locurile preferate ale doamnei sau domnişoarei la care vă gândiţi. Puteţi planifica ieşiri în aer liber urmate de o cină la un restaurant, puteţi lua în calcul o piesă de teatru ori un film, totul ţinând cont de preferinţele ei.

Un cadou inedit
Dacă ştiţi că persoana căreia doriţi să îi oferiţi ceva apreciază cadourile speciale, atunci puteţi încerca să căutaţi un asemenea cadou. Sunt boutique-uri care se axează pe oferirea unor cadouri deosebite, unicat chiar, astfel că aveţi de unde alege, chiar dacă găsirea cadoului perfect implică mai mult efort.

Un cadou personalizat, handmade
Un cadou oferit din suflet şi realizat chiar de persoana care îl oferă va fi deopotrivă un dar surprinzător şi unul apreciat. Indiferent cât de complicat sau de simplu a fost să fie realizat acel cadou, efortul depus este întotdeauna apreciat.