Fumatul este a doua mare cauza a mortalitatii in lume, renunta la tigari

tigari toxiceFumatul este a doua mare cauză a mortalității în lume, însă cu toate acestea oamenii renunță foarte greu la țigări. Acest viciu este asociat cu afecțiuni grave ale plămânilor, inimii, dar și cu apariția cancerului.

O țigară conține peste 2.000 de substanțe chimice toxice pentru organism, care favorizează în timp la dezvoltarea multor afecțiuni.
Specialiştii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au veşti bune pentru cei care intenţionează să renunţe la viciu. Dacă ai în jur de 30 de ani, renunţarea la fumat îţi va aduce 10 ani de viaţă în plus.Cei care renunţă la 40 de ani mai câştigă nouă ani. Și tot aşa. Până şi cei care au fost diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace au multe de câştigat de pe urma renunţării la ţigări: astfel, foştii fumători care au suferit un infarct au un risc de două ori mai mic de a mai face altul decât cei care continuă să fumeze.
Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunți la acest viciu, îți prezentăm câteva soluții naturale care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Soluții naturale pentru renunțarea la fumat – ginseng

Această plantă are capacitatea de a diminua din plăcerea obiceiului de a fuma. Consumat în mod regulat, ginsengul inhibă producția de dopamină, acel neurotransmițător responsabil pentru starea de bine, care se activează în contact cu nicotina conținută de țigări.
Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunți la acest viciu, îți prezentăm câteva soluții naturale care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Soluții naturale pentru renunțarea la fumat – valeriana

Valeriana este o plantă cu efecte sedative, care are însă capacitatea de a diminua stresul și anxietatea provocate de renunțatul la fumat.
Astfel, consumul a 2-3 cești de infuzie de valeriană zilnic pot ține sub control dorința de a fuma. Cel mai bine este să le consumi seara, înainte de somn.

Soluții naturale pentru renunțarea la fumat – cuișoare

Cuișoarele sunt condimente extrem de sănătoase și inhibă pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomandă ca imediat după fumat să se țină în gură câteva cuișoare timp de două ore.

Soluții naturale pentru renunțarea la fumat – piperul Cayenne

Piperul Cayenne este extrem de eficient în dezintoxicarea organismului de substanțele nocive din țigară. În plus, includerea acestui condiment în alimentație diminuează pofta de a fuma și stimulează curățarea plămânilor.