Folosirea uleiului de avocado pentru tratamente ale pielii

Folosirea uleiului de avocado pentru tratamente ale pielii

84
0
DISTRIBUIȚI

ulei-avocado

Folosirea uleiului de avocado pentru tratamente ale pielii

Uleiul de avocado este folosit cu succes  in cosmetica datorita propietaţilor sale hidratante, emoliente, antirid, regenerante, cicatrizante, antibacteriene. Este recomandat pentru toate tipurile de ten, in special pentru cel uscat, cat si pentru toate tipurile de par, in special pentru parul uscat si degradat.
Uleiul de avocado se absoarbe foarte repede, este super hidratant, lasand pilea foarte  catifelata si placuta la atingere chiar si dupa spalare.
Este un ulei foarte avantajos folosindu-se cantitati mici si putand fi combinat cu diverse unturi : de cacao, shea, cocos sau alte uleiuri : de jojoba, migdale dulci, pentru obtinerea unor creme foarte concentrate. (la aplicare se folosesc cantitati mici). Pentru proprietatile sale emoliente, uleiul de avocado se aplica pe pielea inca uda, dupa baie, dus, saune sau dupa expunerea la soare. Pentru a asigura un rezultat cat mai bun, adaugati 5 picaturi de ulei de lavanda la 10 ml de ulei de avocado.
O sursa bogata de vitamina A si D, uleiul de avocado este usor absorbit de piele si hidrateaza in profunzime, ceea ce il recomanda ca un ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.

 

loading...

Uleiul de avocado este bogat in sterolini (denumiti steroizi ai plantelor), substante reputate pentru efectul lor de a atenua petele produse de varsta sau de expunerea la soare, cicatricile. Uleiul de avocado mareste in mod seminificativ si superior altor uleiuri vegetale productia de colagen din piele, care, se diminueaza in cantitate odata cu varsta, ducand la imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Astfel, este folosit pentru a contracara efectele imbatranirii, direct aplicat pe piele sau inclus in produsele anti-ageing.

Are efecte emoliente asupra ţesuturilor neelastice si intarite ale pielii, fiind considerat remediul perfect pentru bataturi. Uleiul de avocado penetreaza pielea mai bine decat orice alt ulei din plante.  Avand minunate proprietati emoliente si regenerante, uleiul de avocado este folosit adesea pentru tratarea unor probleme ale pielii precum psoriazisul sau eczema, deoarece calmeaza senzatia de mancarime sau uscaciune, pentru pielea deshidratata, afectata de factorii de mediu, schimbarile climatice, expunerea la soare.
Tot el este o baza excelenta pentru tratarea acneelor, dermatitelor, accelerand procesul de vindecare al pielii.