Fetita nascuta moarta, revine la viata dupa trei zile de congelare

Ella Andreson, fetita care s-a nascut moarta dupa o masiva pierdere de sange suferita inca din uterul mamei, a revenit la viata dupa ce a fost congelata de medici pentru trei zile.

Tehnica reducerii temperaturii corpului in scopul conservarii organelor vitale ale nou-nascutilor a fost declarata sigura abia in cursul anului trecut de catre NHS NICE – National Institute for Health and Clinical Excellence, precizeaza ViP.it.

Specialistul Topun Austin, de la Addenbrooke’s Hospital din Cambridge, a declarat ca acest tip de tratament da rezultate pozitive pe un caz din noua.

„Reducerea temperaturii corpului este astazi universal considerata terapia standard pentru nou-nascutii care sufera de lipsa oxigenului la nastere, asemenea Ellei”, a subliniat dr. Austin potrivit sursei citate.

„Eram atat de nerabdatoare sa o tin pentru prima data in brate si sa-i daruiesc din caldura corpului meu”, au fost cuvintele lui Rachel Claxton, mamica in varsta de 32 de ani, profund emotionata.

In urma succesului inregistrat in acest caz mai putin obisnuit, parintii Ellei au lansat pe Facebook o campanie avand drept scop acumularea de fonduri pentru accesibilitatea pe scara mai larga a procedurii.

Peste 1.000 de copii mor anual sau sufera traumatisme cerebrale cauzate de lipsa oxigenului la nastere, iar cei ce supravietuiesc pot prezenta tulburari permanente precum paralizia cerebrala, subliniaza sursa.