Existenta ingerilor pe Terra

pana-de-ingerIdeea existenţei îngerilor nu face parte doar din credinţa Bisericii Romano- Catolice. Mulţi oameni, de absolut toate religiile, au simţit sau au trăit personal evenimente care i-au determinat după aceea să creadă că ceva îi urmăreşte, îi protejează. Esenţa şi numele atribuit acestei fiinţe divine diferă de la o persoană la alta, în funcţie, de credinţa acesteia în Dumnezeu.

Sunt, de asemenea, multe cazuri în care persoanele spun că se simt ghidate de un înger păzitor, care nu este neapărat o entitate religioasă, ci poate fi o rudă, sau un prieten decedat.     În ambele cazuri rolul îngerului este acela de a preveni un pericol iminent şi de a aduce consolare în momentele de dificultate. Influenţa îngerilor în vieţile oamenilor poate fi considerabilă.

O poveste fascinantă este aceea a lui Serghei Kurdakov, fost agent KGB, inevitabil instruit să nu creadă în existenţa unei zeităţi supreme. Mai mult decât atât, Kurdakov făcea parte dintr-un detaşament special destinat persecutării şi intimidării grupurilor creştine. Într-una din misiuni, când echipa lui Kurdakov s-a năpustit în încăperea unde avea loc o întrunire religioasă secretă, cu scopul de a-i pedepsi pe toţi cei prezenţi, Kurdakov a observat într-un colţ o femeie care ţinea în mână o Biblie.

A pornit spre ea cu intenţia de a o bate, dar, în momentul în care a ridicat mâna pentru a o lăsa să cadă asupra ei, o prezenţă stranie l-a oprit. S-a întors, dar în spatele lui nu era nimeni.

Dintr-un prigonitor tanarul ofiter KGB ajunge sa adere la organizatia “Underground Evangelism” pentru a furniza biblii bisericilor pe care le persecutase inainte de a se intalni cu Dumnezeu. Intalnirea cu Dumnezeu a fost posibila prin atitudinea unei credincioase nascuta in regiunea Donet, satul Basnaia pe nume Natasa Zdanova.

Ea nu numai ca era o credincioasa model dar stia sa si argumenteze de ce se comporta intr-un anumit fel. Tocmai aceasta darzenie manifestata de o tanara lipsita de aparare care era gata mai degraba sa suporte umilinta si bataia decat lepadarea de Hristos a generat in Serghei un sentiment care avea sa-l urmareasca.

Din punct de vedere religios, îngerii sunt doar mesagerii lui Dumnezeu. Ei apar ca să prevestească mari evenimente, cum ar fi, spre exemplu, anunţarea naşterii Mântuitorului.
Îngerilor, le revine misiunea de a pune în practică poruncile lui Dumnezeu şi de a-i dezvălui Omului cele mai importante adevăruri. De cele mai multe ori, îngerii inspiră respect celor care îi văd, dar se spune că emană calmitate şi încredere. Îngerii sunt prezenţe menţionate cu regularitate, atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament, deci întâmplările şi experienţele legate de aceştia nu sunt doar un punct de plecare pentru religii.
Menţiuni despre întâlniri şi experienţe cu îngerii sau alte creaturi mistice apar în înregistrările multor rase şi civilizaţii umane, şi toate sunt asociate cu miracole şi inexplicabile capacităţi de tămăduire