Exista viata extraterestra pe alte planete

nasaViata extraterestra este un mister pentru noi oamenii, cei de la NASA au niste informatii privind viata inteligenta in univers. NASA cutreiera universul dar nimic special, telescopul vede doar planetele nu si fiintele care traiesc acolo, deci NASA nu are tehnologia necesa sa calatoreasca in univers doar un telescop care vede cativa ani lumina.

NASA a confirmat ca exista viata extraterestra pe alte planete! Reprezentantii agentiei spatiale americane au vorbit, in premiera, despre asta, in cadrul unei conferinte la Washington, afirmand totodata ca NASA va “cutreiera” Universul pana va gasi acele forme de viata extraterestre.

Agentia a descoperit deja mai mult de 5000 de planete care pot sustine viata si, potrivit astronomilor, inca mai sunt multe alte de descoperit.

Sara Seager, profesor la Institutul de stiinta din  Massachusetts a spus:

“La un moment dat, oamenii vor putea arata catre o stea si vor spune ca acea stea are o planeta ca Pamantul. Astronomii cred cu tarie ca este foarte posibil ca fiecare stea din galaxia noastra are cel putin o planeta”.

“Tehnologia din ziua de azi ne permite sa vedem daca o stea are una sau mai multe planete pe orbita. Si se poate determina daca planetele sunt la o distanta potrivita de steaua lor pentru a contine apa, ingredientul cheie pentru viata asa cum o stim noi”, a spus John Grunsfeld, astronaut NASA.

“Ceea nu stiam pana acum cinci ani este ca, probabil, peste 10 sau 20 la suta dintre stelele din jurul nostru au planete de dimensiunea Terrei”, a declarat Matt Mountain, de la Institutul de stiinta din Baltimore.