Esti fumator? Ce plante trebuie sa ai in casa

Esti fumator? Ce plante trebuie sa ai in casa

Fumul de tigara este absorbit de sansevieria (limba soacrei), chlorophytum (voalul miresei), dracaena (are forma unui mic palmier). Cactusii prefera substantele degajate de calculatoare, televizoare, aparate electrocasnice.

Pentru a curata aerul de substantele provenite din vopsele, detergenti, adezivi, cele mai indicate sunt aloe vera si ficusul, in timp ce crizantemele se hranesc cu solventi. Filodendronul gigant umezeste atmosfera uscata si absoarbe poluantii din piesele decorative. Este excelent pentru o camera proaspat varuita sau mobilata.

Palmierul, cu gradul sau ridicat de transpiratie, lupta impotriva aerului uscat. Este un aliat impotriva benzenului si a formaldehidei. Ficusul elimina formaldehida. Chlorophytum, numita si planta-paianjen, este foarte eficace. In cateva zile absoarbe 90% din formaldehide si monoxid de carbon. Dracena actioneaza impotriva unui spectru mare de poluanti.

 

Iedera este cea mai buna impotriva fumului de tigara. Aspidistra se mai numeste si „planta de fier”, elimina toxinele provenite de la tigari sau gaz. Este buna pentru camerele intunecate. S-a constatat ca banala feriga indeparteaza cel mai eficient substantele poluante din atmosfera, in special formaldehidele, si, in plus, creste gradul de umiditate din incapere.