Egiptul antic era o civilizatie foarte interesanta

Egiptul antic era o civilizatie foarte interesanta

Egiptul Antic a fost o civilizație fascinantă și plină de mistere. Cu toate acestea, erau folosite anumite obiceiuri care făceau viața oamenilor de rând un calvar.

Dincolo de grandoare și misticism, în Egiptul antic devotamentul pentru zei mergea până la fanatism, la fel Și al sclavilor față de stăpânii lor. Servitorii erau îngropați alături de stăpânii lor, pentru a-i servi și în viaţa de după moarte.

Cu toate acestea, cei sacrificați considerau acest lucru o onoare, un privilegiu. Este cunoscut faptul că egiptenii erau mai preocupați de viața de după moarte, decât de cea de pe pământ.

Pentru prima dată, metoda tratării anumitor boli cu carne de mumie a fost practicată în Egiptul Antic. Mai târziu, această metodă a fost introdusă și în Europa unde carnea umană era uscată, pisată și consumată.

Această practică devenise atât de cunoscută încât erau dezgropate cadavre. Pentru afecțiuni ale creierului era folosită o pudră obținută din zdrobirea craniilor, iar pentru anumite boli ale sângelui era utilizat ca remediu consumul de sânge uman.

În Egiptul Antic, una dintre cele mai mari ofense era cea adusă zeului soarelui. Cei care vandalizau sau jefuiau temple erau arși de vii.
Egiptenii aveau credința că cel al cărui trup arde nu va avea viață de apoi. În justiția egipteană, acuzatul trebui să facă dovada că este nevinovat. Oricine putea să fie acuzator fără să aducă probe.

În perioada târzie a Egiptului Antic, rolul preoților era unul covârșitor. Nu era luată o decizie fără o consultare prealabilă a acestora. Se credea că preoții pot intra în contact cu zeii și de aici rolul lor decizional.

În timpul proceselor, preoții puneau două papirusuri lângă statuia zeului soare. Pe un papirus era scris vinovat, pe celălalt nevinovat. În funcție de cum se întorcea statuia, persoana era sau nu vinovată.

Contracepția a avut diverse forme în istorie. Se utilizau mațe de oaie ca prezervative. Femeile egiptene își întorceau în vagin un amestec format din miere și fecale de crocodil. Se presupunea că amestecul funcționează ca un spermicid. În realitate, nu avea niciun efect.