Efectele puternice ale turmericului impotriva cancerului

turmeric_3Tot mai multe studii confirma efectele puternice ale curcumei (turmericului) impotriva cancerului. Acest condiment ramane un tratament sigur si promitator impotriva celor mai multe tipuri de tumori maligne – are o eficienta semnificativa impotriva cancerului de piele si pancreatic – si un puternic antiinflamator natural.

Radacina de curcuma este extraordinar de bogata in polifenoli antioxidanti, care ii confera acea culoare vie galben-portocalie. Principalul crucuminoid (polifenol antioxidant) este curcumina, care este responsabil pentru o mare parte din beneficiile pentru sanatate atribuite turmericului. Celelalte doua curcuminoide sunt desmethoxycurcumin si bis-desmethoxycurcumin.

Cercetarile au aratat ca polifenolii curcuminoizi reduc prostaglandinele inflamatorii, citokine si alte molecule, cum ar fi interleukina-6 si factorul de necroza tumorala-alfa (TNF-alfa).

Un avantaj al utilizarii curcumei impotriva tumorilor maligne consta in faptul ca poate fi adminstrata in doze mari – de pana la 12 g – fara a fi toxica pentru organismul uman.

Singurul efect advers cunoscut al acestui condiment este subtierea sangelui, asadar se recomanda evitarea consumului de curcuma in perioada precedenta unei interventii chirurgicale.

Dr. Saraswati Sukumar este unul dintre oncologii care consuma curcuma zi de zi. Iata ce declara specialistul pe site-ul The Palm Beach Post:

„Beneficiile sunt multiple. De exemplu, pentru cei care sufera de artrita reumatoida, pentru cei care au umflaturi dureroase la genunchi, curcuma poate fi o cale incredibila de a suprima inflamatiile (…) Avem peste 300 de publicatii care apreciaza curcuma pentru efectele ei anti-cancer. Multe boli, ca de exemplu cancerul de colon, sunt legate de inflamatie.”

Dr. Sukumar demonstreaza cum aceasta substanta minune – curcumina – poate regla inflamatia ce poate duce la anumite tipuri de cancer, dar si cum poate cauta celulele canceroase maligne (ce schimba ADN-ul normal) pentru a le ucide. Dar curcuma este benefica si in artrite si in tratamentul diabetului.

Pentru a beneficia de toate proprietatile terapeutice ale acestui condiment, folositi-l cat mai des atunci cand gatiti. „De exemplu, atunci cand gatiti o mancare sau incingeti uleiul, adaugati putin praf de curcuma si atunci organismul vostru va beneficia de toate beneficiile curcumei. Cam cat? De obicei, intre un sfert si pana la o jumatate de lingurita. Veti beneficia nu doar de un gust mai bun, dar si de sanatate.”