Curata de toxine organismul cu doua portocale

Curata de toxine organismul cu doua portocale

Calitatile curative ale portocalei erau cunoscute si apreciate din secolul Xlll, cand citricele oranj erau prescrise bolnavilor sub forma de cura.

A face o cura de portocale inseamna, de fapt, a face tratament impotriva imbatranirii, in toate sensurile cuvantului. Cum iarna sunt cele mai cautate fructe, nu strica sa stim cate portocale trebuie sa mincam, cum si care sunt efectele unui tratament cu acest citric-medicament gustos.

  • Sursa importanta de vitamine si minerale

    Portocalele sunt o uzina de substante benefice. Ele contin: apa (90%), hidrati de carbon, acizi organici, vitamina C, vitamina A, unele vitamine ale complexului B, vitamina PP precum si saruri minerale.

Principiile active din aceste fructe actioneaza ca tonic alsistemului nervos, tonic muscular si remineralizant. Fiind un mare depozitar de saruri minerale, mai ales calciu, acest fruct fortifica organismul, stimuleazaimunitatea naturala, luptand impotriva bolilor infectioase. in plus, calciul din portocala este utilizat integral de catre organism, datoria fosforului care ajutala fixarea lui.

Aceste fructe parfumate, dulci-acrisoare, curata organismul de toxine si deseuri stimulandficatul, rinichii si intestinele. Aceasta proprietate detoxifianta, datorata potasiului pe care il contine, recomanda portocalele ca leac pentru stari de oboseala.

  • Fructe sau suc proaspat

    Pentru cine e recomandata cura de portocale? in primul rand, copiilor in crestere, anemicilor, bolnavilor cu stari febrile, convalescentilor, varstnicilor. Celor care au probleme cu secreta biliara, tromboza, fragilitatea capilara, contipatia, demineralizarea, scorbutul, astenia fizica si intelectuala.

Aceste fructe sunt si antitumorale, subtiaza sangele, favorizeazatranspiratia, fluidifica sangele si tonifica vasele sanguine. Consumul de portocale este excelent ca mijloc de prevenire a oricaror boli din cele enumerate. Reechilibreaza sistemul nervos si este de folos chiar si diabeticilor, datorita cantitatii mici de elemente glicogene continute. In plus, aceste citrice sunt excelente remedii in cosmetica.

Cura de portocaleconsta in consumul acestor fructe in stare proaspata, cate 2 pe zi, pe timp de iarna, timp de 2-3 saptamani,inainte de mese. Pot fi consumate si sub forma de suc obtinut din pulpa stoarsa, un pahar dimineata, pe stomacul gol, unul la pranz si altul seara. Se poate face si o cura de o zi pe saptamana in care se mananca numai portocale.

  • Leacuri din flori, frunze si coaja

    Ca remediu naturist extern, portocalele sunt folosite pentru tratarea dermatozelor, gingivitelor si stomatitelor. Se fac tamponari locale cu suc de portocale. Din coaja de portocala fiarta in apa se obtine un medicament natural impotriva constipatiei. Prima apa e amara si se arunca.

Se reia fierberea si se adauga miere de albine. Se scoate coaja, se lasa sase usuce si apoi se mananca. Preparata astfel, coaja stimuleaza si secretia biliara si peristaltismul intestinal. Ca aperitiv, coaja macerata intr-un litru de vin, timp de opt zile, ajuta foarte mult stomacul.

De la portocal sunt bune si florile, sub forma de infuzie. Aceasta e recomandata pentru insomnii si migrene. Se bea cate o ceasca dupa primele doua mese si inca una cu un sfert de ora inainte de culcare. Cu aceeasi intrebuintare, dar si pentru nervozitate, este si infuzia de frunze: patru sau cinci frunze in 250 ml de apa clocotita, se lasa sainfuzeze timp de zece minute.