Cum va curatati plamanii de gudron si nicotina

fumatDacă fumezi mai bine de cinci ani, probabil că te-ai confruntat până acum cu episoade de bronşită, care se manifestă printr-o tuse seacă, dar persistentă. Din fericire, există mai multe remedii naturale care stimulează eliminarea substanţelor nocive de la nivelul plămânilor.

Noi îţi propunem să încerci o reţetă pe bază de ceapă, ghimbir şi turmeric. Ai nevoie de 400 grame de ceapă, 1 litru de apă. 400 grame de zahăr brun. 2 linguri de turmeric pudră şi o rădăcină mică de ghimbir. Cum se prepară remediul care „curăţă” plămânii de tutun Într-un bol toarnă apa şi zahărul, apoi pune-l pe foc. După ce zahărul s-a dizolvat, adaugă ceapa tăiată în bucăţele şi rădăcina de ghimbir dată prin răzătoare. Adaugă şi turmericul, iar când începe să dea în fiert, lasă amestecul să fiarbă la foc mic. După 5-6 minute, ia compoziţia de pe foc, las-o să se răcească, apoi strecoară lichidul şi depozitează-l într-un recipient de sticlă care se închide ermetic.

Se iau câte două linguri dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, la două ore după ce ai luat masa.

Care sunt efectele benefice ale ingredientelor folosite

– Ceapa previne infecţiile respiratorii şi are proprietăţi anticancerigene.

– Ghimbirul are rolul de a fluidifica secreţiile de la nivelul plămânilor şi de pe tractul respirator, mai ales în cazul persoanelor care fumează.

– Turmericul are proprietăţi antivirale, antibacteriene şi anticancerigene.

Atenţie! Înainte de a folosi acest remediu, consultă un medic de specialitate.