Cum se scapa de riduri prin tratamente naturiste

Cum se scapa de riduri prin tratamente naturiste

Natura încă din cele mai vechi timpuri ne-a oferit o paletă largă de beneficii, menite să ne menținem sănătatea, vitalitatea și frumusețea.

Astfel că alimente simple precum citricele, mierea sau turmenicul pot fi cei mai buni aliați ai tău pentru a lupta împotriva ridurilor fără a apela la intervenții chirurgicale costisitoare și poate dureroase.
Turmenicul, un antioxidant important

Condiment folosit în anumite bucătării pentru a da gust bucatelor, cunoscut și sub denumirea de curcuma, este unul dintre cei mai puternici antioxidanți pe care natura ni l-a pus la dispoziție și care are proprietatea de a ameliora sănătatea ta.

Potrivit site-ului secretele.com, acest condiment are capacitatea de a pătrunde în celulele organismului și de a oferi o super protecție împotriva radicalilor liberi.

Acțiunea lui miraculoasă este valabilă inclusiv pentru persoanele care se confruntă cu problemele tenului gras, deoarece acționează asupra glandelor sebacee, hrănește pielea în profunzime și o menține tânără.
Masca de turmenic

Această mască este indicat să o aplici pe tenul bine curățat în prealabil, de două-trei ori pe săptămână. Pentru prepararea ei ai nevoie de: 1 linguriță de praf de turmenic, 1 linguriță de iaurt bio, 1 linguriță de miere de salcâm.

Amestecă îngredientele într-un borcan până obții o pastă, aplic-o apoi pe față și relaxează-te pret de 30 de minute.

Spală-te cu apă călduță și nu nu te șterge cu prosopul pe față, lasă pielea să se usuce singură.

Pentru efecte și mai profunde poți să introduci turmenicul și în alimentația ta, în shake-uri, smoothie-uri, salate sau diverse bucate preferate.

Măștile pe care le prepari acasă este important să folosești produse cât mai bio.
Uleiuri și esențe care te scapă de riduri

Un alt remediu naturist pe care îl poți prepara la tine acasă este compus din o lingură de flori de gălbenele uscate, 150 ml de apă, 20 g de ceară de albine, 100 ml de ulei de măsline, o lingură de ulei de germeni de grău, o linguriță de ulei de limba mielului, 2 capsile de vitamina E și 10 picături de ulei esențial de tămâie.

Alege să achiziționezi aceaste produse de la un plafar, uleiul de limba mielului trebuie să îl prepari acasă. pentru acesta ai nevoie să umpli un borcan de 500 ml cu flori de limba mielului pste care să adaugi ulei de măsline până acoperi florile și să lași la macerat 10 zile. Apoi îl strecori și îl depozitezi într-o sticlă sterilă.
Prepararea decoctului

Pune florile de gălbene la fiert 5 minute apoi lasă-le la infuzat alte 5 minute, după care strecoară-l. Topește ceara de albine la baine marine și adaugă apoi uleiul de măsline. După ce s-a amestecat ia preparatul de pe foc și adaugă glicerina și 2 linguri de macerat de gălbenele. Amestecă bine cu mixerul și adaugă treptat uleiul de limba mielului, uleiul de germeni de grâu și capsulele de vitamina E. Decoctul obținut îl depozitezi într-o sticlă sterilă, îl lași fără capac până se răcește și apoi îl poți conserva până al două luni.

Ideal ar fi ca dimineața și seara să îți aplici acest decoct pe tenul curățat și să îl lași să acționeze 25-30 minute. Dacă dimineața nu stai prea bine cu timpul atunci nu uita să te bucuri seara de beneficiile sale minunate.