Cum sa reziste vopseaua de par mai mult

Parul vopsit poate fi complicat de intretinut, daca nu stii ce actiuni il fac sa-si piarda culoarea. Insa stilistii au descoperit care sunt factorii ce decoloreaza parul vopsit si cum ii poti evita. Trucuri care ajuta vopseaua de par sa reziste mai mult:

Evita dusurile fierbinti

 

Se stie deja ca apa calda usuca pielea, insa mai putin cunoscut este faptul ca aceasta poate reduce durata de viata a culorii parului vopsit. Temperaturile ridicate deschid cuticulele parului, eliberand culoarea si umiditatea. Expertii recomanda spalarea si clatirea parului cu apa la temperatura camerei, pentru a inchide cuticulele. De asemenea, uscarea ar trebui facuta cu ajutorul unui prosop. Aceste trucuri te ajuta sa redai umiditatea si frumusetea parului tau vopsit.

 

Nu exagera cu folosirea tehnicilor de styling pe baza de caldura

 

in prima saptamana dupa vopsirea parului ar trebui sa stai departe de instrumentele de styling pe baza de caldura, pentru a preveni decolorarea parului. Instrumentele precum uscatorul sau placa de par accelereaza procesul decolorarii culorii parului vopsit. Cu toate ca aceste instrumente sunt uneori necesare, incearca sa eviti folosirea lor cel putin in prima saptamana dupa ce te-ai vopsit.

Stai departe de razele soarelui

 

Soarele poate deteriora firele de par la fel de usor cum o face in cazul pielii. Cand iti petreci mult timp la soare, nu numai ca se usuca parul, ci se estompeaza si culoarea acestuia. in cazul in care nu esti genul care sa poarte palarii pentru a te proteja de razele soarelui, poti alege produsele de par care contin si factori de protectie solara.

 

Alege peria potrivita

 

Peria de par joaca un rol important in mentinerea vopselei de par pentru o perioada mai lunga. Alege o perie cu peri de mistret si fibre de nailon. Acest tip de perie protejeaza parul si culoarea acestuia prin distribuirea uleiurilor naturale ale scalpului.