Cum sa fii frumoasa in mod natural, sfaturi de la bunica

frumusete babaÎnvaţă cum să fii frumoasă în mod natural, cu trucuri şi ingrediente folosite de zeci de ani. Profită de leacurile şi resursele naturii, de pe vremea când cosmeticele nu erau foarte evoluate şi totuşi femeile ştiau cum să fie frumoase. Vezi câteva sfaturi de frumuseţe de la bunica.

În zilele noastre, avem acces la o mulţime de produse de îngrijire – avem creme pentru toate tipurile de ten, creme de mâini, loţiuni de corp, tratamente pentru păr şi multe, poate chiar prea multe produse de acest tip.

Însă, cu câţiva ani în urmă, bunicile noastre reuşeau să fie frumoase şi îngrijite fără serumuri, fără tratamente şi fără prea multă bătaie de cap. Tocmai de aceea, azi ţi-am pregătit o incursiune în ritualurile lor de frumuseţe. Am dat timpul înapoi şi am încercat să aflăm care erau secretele lor de beauty, într-o vreme în care la magazin găseai cel mult o cremă de faţă. Iată ce am aflat…
Ceaiul de busuioc vindecă toate coşurile
E simplu! Torni nişte apă clocotită peste câteva crenguţe de busuioc, aştepţi zece minute înainte de a le scoate din apă, laşi ceaiul la răcit şi când s-a răcit de tot te speli cu el pe faţă. Busuiocul este antibacterian şi te va ajuta să scapi de coşuri, dacă repeţi tratamentul de câteva ori pe săptămână
Mălaiul e bun pentru gomaj

Dacă vrei să îţi cureţi tenul în profunzime, fără să-l agresezi totuşi, amestecă nişte mălai cu apă, până când obţii o pastă mai groasă, dar totuşi lichidă. Stai zece minute cu faţa deasupra unui vas cu apă clocotită, pentru ca aburul să-ţi deschidă porii, iar apoi masează-ţi delicat faţa cu scrub-ul obţinut din mălai. E suficient să faci asta o dată pe săptămână pentru un ten curat şi luminos.
Laptele de capră e cel mai bun tratament pentru păr

Laptele crud de capră face minuni pentru părul uscat şi degradat. O dată pe săptămână, după ce ţi-ai spălat părul ca de obicei, toarnă-ţi o cană de lapte de capră pe păr, lasă-l să acţioneze câteva minute şi apoi clăteşte-te.
Băile cu sare menţin pielea frumoasă şi sănătoasă

Toarnă un kilogram de sare în apa din cadă şi relaxează-te apoi măcar 20 de minute. La final te poţi spăla ca de obicei. Sarea ajută la eliminarea toxinelor din organism, curăţă pielea şi îi redă aspectul plăcut.
Mierea păstrează tenul tânăr şi frumos

O linguriţă de miere aplicată pe tenul curat, spălat înainte cu apă rece ca gheaţa, păstrază pielea tânără şi frumoasă mult timp. Poţi aplica tratamentul chiar şi în fiecare zi, pentru că mierea are efect hidratant şi tonic asupra tenului.

Castraveţi pentru ochi luminoşi
Dacă ai o bunică undeva, la ţară, care râde de tine când te dai cu cremă contur pentru ochi, gel, concealer şi altele, ştii despre ce vorbim.
Încă din vremuri străvechi, femeile au folosit felii reci de castravete pentru ochi luminoşi, fără cearcăne şi chiar ca metodă antirid.
Unghii proaspete ca lămâia
Lămâile au tot felul de beneficii pentru organism şi pot fi folosite în multe feluri pentru a-ţi face viaţa mai uşoară.
Dacă ai văzut-o vreodată pe bunica ta presându-şi unghiile într-o lămâie proaspăt stoarsă, sau storcând lămâia cu mâna, în loc de dispozitive speciale pentru citrice, ştii cât de utilă este.
Unghiile devin mai albe de la acidul din zeama de lămâie, dar şi mai puternice şi se exfoliază mai rar sau mai puţin.
Exfoliant natural din ovăz şi migdale
Cea mai bună apstă exfoliantă se face în casă, spun bunicile, care o foloseau înainte de a merge la mare, pentru un bronz uniform, sau chiar după o zi la câmp, ca să cureţe porii.
Reţeta e simplă: toci jumătate de ceaşcă de migdale crude cu jumătate de ceaşcă de fugi de ovăz şi le amesteci într-un blender. Poţi adăuga puţină miere ca să se aplice mai uşor pe piele şi să reduci riscul de apariţie a coşurilor.
Îngheaţă ridurile cu cuburi
Orice bunică a făcut asta cel puţin odată în viaţă. Freacă uşor un cub de gheaţă peste ochi, frunte şi restul feţei înainte de a pleca de acasă. Este echivalentul apei termale, doar că are şi efecte antirid şi anti ochi umflaţi.
Porii sunt micşoraţi, glandele sebacee sunt potolite şi ridurile sunt reduse. Efect instant şi răcoritor.
Codiţe împletite
Bunicile din toată lumea ştiu că dacă vrei să ai părul frumos şi sănătos, trebuie să.l perii şi să-l împleteşti înainte de culcare.
În plus, dacă ai părul drept şi vrei bucle naturale şi echilibrate, împleteşte părul după ce l-ai spălat şi lasă-l să se usuce aşa. Dimineaţa vei avea cele mai frumoase bucle din lume, fără tratament termic, fără fire rupte.