Cum ne ajuta ridichea neagra sa ne vindecam ficatul

ridicheneagraCum ne ajuta ridichea neagra sa ne vindecam ficatul

Continand doar 24 de calorii, ridichea neagra este indicata cu succes de nutritionisti in curele de slabire. Veritabil medicament este sucul din ridiche neagra, indicat In tratarea bolilor ficatului, litiaza biliara, afectiuni pulmonare, bronsite cronice, astm bronsic, alergii, reumatism, artrita, rinita, sinuzita si afectiuni ale tiroidei.
Sucul se obtine din frunze si radacini de ridiche mixate. Se administreaza patru-sase linguri pe zi. In dischinezie biliara, sucul de ridiche se foloseste In combinatie cu miere, potrivit taifasuri.ro. Se amesteca o jumatate de pahar cu miere cu un sfert de litru suc de ridiche neagra si se consuma trei-sase linguri Intre mese. Pentru tratarea tusei si a bronsitei cronice se amesteca o jumatate de pahar cu suc de ridichi negre cu jumatate de pahar cu miere. Se recomanda doua lingurite pe zi, cateva zile de tratament.
Cu un continut mare de vitaminele C, B, E, dar si de fosfor, sodiu, magneziu, fier si calciu, ridichea este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, cu rol de crestere a imunitatii organismului, de reglare a digestiei, avand totodata si un puternic efect detoxifiant si mineralizant.

 

 Fibrele continute de ridiche au rolul de a regla tranzitul intestinal, reducand astfel instalarea constipatiei. Pentru ca favorizeaza degajarea cailor respiratorii, prin expectoratie, ridichea se recomanda In bolile de plamani, In acest caz consumandu-se minimum zece ridichi pe zi.